95 загинали и повече от 150 ранени. Атаката е извършена

...
95 загинали и повече от 150 ранени. Атаката е извършена
Коментари Харесай

Атентат в Кабул взе десетки жертви

95 починали и повече от 150 ранени. Атаката е осъществена с кола-бомба, осъществена в регион покрай вътрешното министерство и до доста дипломатически задачи, отговорност поеха талибаните. Няма потърпевши българи - оповестиха от външното ни министерство.

 © Българска телеграфна агенция
Беше кланица, споделят очевидци в Кабул. Извършителите на самоубийствения атентат скриват експлозиви в кола за спешна помощ. Взривяват транспортното средство в 12:15 часа близо до оживения площад Садарат в Кабул.

В непосредственост е някогашната постройка на вътрешното министерство, държавни и бизнес здания, учебно заведение, болница и офисите на дипломатическата задача на Европейския съюз. Шофьорът на колата за спешна помощ минава през първи контролно-пропускателен пункт и твърди, че транспортира пациент до болничното заведение. Взривява експлозивите на втория контролно-пропускателент пункт.

Огромни облаци пушек се издигат в небето над Кабул, а вибрациите от детонацията се усещат в радиус от няколко километра, а в лечебните заведения не смогват да окажат първа помощ на потърпевшите.
Омаид - оживял при атентата: Имаше доста жертви на всички места и покрай болничното заведение.Мохамад Касим - оживял при атентат: Закараха ни с кола за спешна помощ в незабавното поделение, болничното заведение беше препълнена.
Днешната офанзива е най-кървавата в Кабул от няколко месеца. Само седмица по-рано талибаните поеха отговорност за атентат против хотел Интерконтинентал в Кабул, при който починаха над 20 души.

През последната година Афганистан е обект на многочислени атентати, проведени или от талибаните, или от терористичната организация " Ислямска страна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР