948-футов контейнеровоз се разби в четирилентов мост в американското пристанище

...
948-футов контейнеровоз се разби в четирилентов мост в американското пристанище
Коментари Харесай

САЩ разглеждат като инцидент трагедията в Балтимор

948-футов контейнеровоз се разруши в четирилентов мост в американското пристанище Балтимор по мрачно във вторник, причинявайки сриването му и изхвърлянето на коли и хора в реката изпод, предава " Ройтерс ".

Спасителите извадиха двама оживели, единият от които остава в болница.  Издирването продължава в река Патапско, откакто големи сектори от 2,57 километровият мост Франсис Скот Кий се срутиха във водата.

" Предварителното следствие сочи трагичен случай " , сподели губернаторът на Мериленд Уес Мур на брифинг и няма достоверни доказателства за тероризъм.

Осем души са били на моста по време на конфликта, а шестима са в неопределеност , заяви министърът на превоза на щата часове след конфликта, който затвори едно от най-натоварените пристанища в Съединените щати.

Бреговата защита на Съединени американски щати заяви за сриването в 1:27 ч. сутринта и разположи екипажи за дейна задача за търсене и избавяне.

Видео онлайн, оповестено в обществените мрежи, демонстрира по какъв начин корабът се забива в моста.

BREAKING: Ship collides with Francis Scott Key Bridge in Baltimore, causing it to collapse
— BNO News (@BNONews)
Работни екипи поправяха дупки по моста по време на сриването и сонар засече транспортни средства под водата, която беше на към 15 метра дълбочина в този миг, сподели Пол Уидефелд, министър на превоза на Мериленд.

Мостът беше в редовност и нямаше известни структурни проблеми, сподели Мур. Той сподели, че членовете на екипажа на кораба са уведомили управляващите за проблем с електрозахранването на борда преди злополуката.

Президентът Джо Байдън е бил осведомен за конфликта, сподели Белият дом.

Корабът е " изгубил задвижване ", до момента в който е напускал пристанището, а екипажът на борда е уведомил чиновници на Мериленд, че са изгубили надзор над кораба , заяви ABC News, базирайки се на некласифициран отчет на американското разузнаване.

Движението в пристанището на Балтимор е спряно до второ разпореждане, оповестиха транспортните управляващи на Мериленд. Това е най-натовареното пристанище в Съединени американски щати за колета на коли, обработвайки повече от 750 000 транспортни средства през 2022 г ., съгласно данните на пристанището.

Затварянето на едно от огромните пристанища на източното крайбрежие на Съединени американски щати заплашва да наруши доставките на артикули от коли до въглища и други артикули като захар. Това може да сътвори усложнения и да усили закъсненията и разноските по североизточното крайбрежие, споделят специалисти. Пристанището обработва най-вече импорт на коли и е измежду най-големите за експорт на въглища.

Мостът Франсис Скот Кий беше основната пътна артерия за водачите сред Ню Йорк и Вашингтон, които се опитваха да избегнат центъра на Балтимор. Това беше един от трите метода за секване на пристанището на Балтимор с размер на трафика от 31 000 коли дневно или 11,3 милиона транспортни средства годишно.
 Снимка 658784
Източник:

Корабът беше разпознат като Dali, благосъстоятелност на Grace Ocean Pte Ltd и ръководен от Synergy Marine Corp. Synergy сподели, че Dali се е сблъскал с един от стълбовете на моста и че всички членове на екипажа му, в това число двамата водачи, са били открити и няма данни за потърпевши.

Кметът на Балтимор Брандън Скот разказа сцена на извит метал, изстрелян в небето. " Беше нещо от екшън филм. Беше нещо, което в никакъв случай не си мислил, че ще видиш ", сподели той.

Кевин Картрайт, представител на противопожарната работа на град Балтимор, сподели по-рано пред " Ройтерс ", че в реката може да има до 20 души дружно с колите им.

Бедствието от вторник може да е най-лошото сриване на мост в Съединени американски щати от 2007 г ., когато мостът I-35W в Минеаполис се срути в река Мисисипи, убивайки 13 души.
 Снимка 658783
Източник:

Това беше първото огромно сриване на мост от удар на транспортен съд от към 40 или 50 години , сподели Дейвид Найт, експерт от Института на строителните инженери, пред Ройтерс.

Националният съвет по сигурност на превоза изпраща екип за следствие.

Мур, губернаторът, разгласи изключително състояние, с цел да разгърне бързо федералните запаси за справяне с изключителната обстановка. ФБР в Балтимор сподели на X, че неговият личен състав е на място.

Засега не е ясно дали други кораби са били развалени или дали интервенциите са спрени към и от пристанището, споделиха източници от корабоплаването и застраховките.

Dali е нает от корабната компания Maersk, по време на случая, се споделя в изказване на датската компания.

" Ужасени сме от случилото се в Балтимор и мислите ни са с всички наранени ", сподели Maersk.
 Мост в Балтимор рухна, откакто бе ударен от транспортен съд
Мост в Балтимор рухна, откакто бе ударен от транспортен съд

Контейнеровозът пътувал от Балтимор за Шри Ланка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР