93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до

...
93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до
Коментари Харесай

93 кандидатури за „Наградите на БАИТ” за 2020 г.

93 регистрации от персони, компании и институции бяха направени до края на периода за присъединяване в 10-то издание на състезанието „ Наградите на БАИТ ".
Най-много подадени планове има в категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга - 23. Следват категориите Образователна премия и Младежка премия, надлежно с 19 и 15 кандидатури.
Сред поръчките за премия в категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга има IoT артикули за автоматизация на дома, които разрешават на потребителите да управляват домашни устройства през мобилните си телефони или посредством гласови команди; високотехнологична система за автоматизирано ръководство на съществени аграрни процеси като напояване и торене, мониторинг на културите, климат надзор. Система за гласова връзка и ръководство, предопределена за сериозни браншове като авиацията, защитата и ЖП превоза. Иновативни решения за машинно самообразование, за автоматизирана класификация и добиване на данни от разнообразни документи. Система за ръководство и менажиране на софтуерното тестване и софтуерни решения за превръщане и въвеждане на нови бизнес модели на ръководство, за дистрибутирано предпазване на данни в облак. Решения за киберзащита и още доста завладяващи новаторски планове.
В категорията Образователна премия сили ще мерят компании, висши учебни заведения, обществена администрация, асоциация на приключилите ТУЕС, възпитаници и учители от страната, просветителни начинания, за които образованието се е трансформирало в задача. Мисия, чиято цел е обезпечаване на качествено, налично и съответстващо за актуалния свят обучение.
15 новаторски ИКТ планове на възпитаници и студенти от цялата страна в категорията Младежка премия дават поръчка за сполучливо развиване на българските младежи в областта на осведомителните и информационни технологии.
Оспорвана ще бъде конкуренцията и в категория Публична администрация. За нея има подадени 13 кандидатури. 9 български общини, държавна организация и направление в столична община ще се състезават с внедрените от тях планове за административно обслужване на жителите и бизнеса.
В категорията Start UP се състезават 8 компании с новаторски планове в областта на виртуалната действителност, в образованието, в земеделието и други браншове на българската стопанска система за основаването на устойчива среда за предприемачество и разработка на решения.

В категория Успешен ИКТ план в изгода българската стопанска система се конкурират 9 доста забавни плана, измежду които план трудово социализиране на хора с увреждания, смарт робот за потребностите на лечебно заведение, план в областта на услугите за дома и офиса и други

6-има публицисти от разнообразни медии от цялата страна са подали поръчка за присъединяване в категория Журналистически принос.
Предстои оценяване от журито на подадените планове, като номинациите в обособените 7 категории ще станат известни в средата на февруари. И тази година ще бъде връчена Наградата за специфичен принос, която се дава по решение на журито посредством вътрешни номинации.
Победителите в 10-то издание на състезанието ще получат MultiTraining Gold карти за образования в основите на Agile практиките, обезпечени от bTalks Agile; ваучери от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще обезпечат на наградените електронни устройства.
Наградите ще бъдат връчени на публична гала през м. февруари 2021 година Датата и мястото ще бъдат оповестени в допълнение. Кампанията и церемонията по награждаването се организират под патронажа на Президента на Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР