93% от първокласниците във Варна са приети по първо желание.

...
93% от първокласниците във Варна са приети по първо желание.
Коментари Харесай

93% от първокласниците във Варна приети по първо желание

93% от първокласниците във Варна са признати по първо предпочитание. Резултатите ще бъдат оповестени през днешния ден в 17ч. на уеб страниците на учебните заведения и уеб страницата на Община Варна. 4,8% от първокласниците влизат по второ, 1,2% по трето и 1% по четвърто и последващо предпочитание. Общо 2976 деца са кандидатствали за банкет в 37-те общински учебни заведения в града, 2895 от тях влизат още на първо класиране, оповестиха от общинската дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Записването на признатите стартира от 6-ти юни и продължава до 8-ми юни от 9ч. до 17ч. на място в учебните заведения. Родителите показват копие и оригинал (за сверка) на уверение за раждане и оригинал на уверение за приключено наложително предучилищно обучение. Деца, ползващи преимущество по чл.10, ал.4, т.1 и т.2 (дете с трайни увреждания над 50%; дете на двама умряли родители) показват документи, удостоверяващи тези условия.

След първото класиране остават свободни 484 места. За некласираните 81 деца анализът демонстрира, че 15 деца са с уседналост на адрес до една година (трета група на уседналост), само че са кандидатствали единствено за едно или две учебни заведения, в които броят на претендентите е доста по-голям от броя на местата – това са учебните заведения ОУ „ З. Стоянов “, ОУ „ П. Р. Славейков “, ОУ “Д. Чинтулов “ и СУ „ Н. Геров “. За останалите 66 неприети деца родителите са показали единствено учебни заведения в други региони, а не са присъединили учебното заведение, в чийто регион е адресът им по местоживеене.

След привършване на записването и оповестяване на свободните места родителите могат да вземат участие във второ класиране, като редактират заявките и избират и подреждат като стремежи единствено учебни заведения, за които са оповестени свободни места. Това може да стане от в интервала от 10 часа на 12-ти юни до 23:59 на 14-ти юни. Във второ класиране могат да записват заявление за банкет и родители, които досега не са подали заявление за своето дете.

График на дейностите за банкет в първи клас през образователната 2018/2019 година може да се следи на https://school.is-vn.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР