92 са потвърдените до момента случаи на маймунска шарка по

...
92 са потвърдените до момента случаи на маймунска шарка по
Коментари Харесай

Откриха маймунска шарка в 12 страни

92 са доказаните досега случаи на маймунска шарка по света в общо 12 страни, измежду които Англия, Португалия, Испания, Швеция, Белгия, Израел, Съединени американски щати и Канада, оповестиха от Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

Учените считат, че това евентуално е единствено " върхът на айсберга " и има доста повече недиагностицирани случаи, и показват угриженост за опцията за нова пандемия.

Испания е страната с най-вече доказани заболели в Европа. Там са открити 39 позитивни проби за вируса. На второ място е Португалия. В Обединеното кралство са 20. Общо записаните от здравните управляващи пациенти с маймунска шарка отвън Африка са 90 души.

Междувременно Гърция записва първи хипотетичен случай при британски екскурзиант, заяви локалната работа за публично здраве.

" Избухването на зараза от маймунска шарка е нещо, за което " всички би трябвало да бъдат загрижени ", съобщи американският президент Джо Байдън, добавяйки, че здравните чиновници на Съединени американски щати изследват вероятни лекувания и ваксини.

Заразата не се популяризира елементарно сред хората. Ето за какво учените са озадачени от зачестяващитe случаи и появяването им едновременно на разнообразни континенти. Вирусът може да се предава единствено персонално от човек на човек и то при непосредствен контакт, в това число полов. Симптомите включват тресчица, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, подути лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи и обрив, първо по лицето, а по-късно и по други елементи на тялото, в това число по половите органи. Първоначално обривът наподобява на този при варицелата.

В идващите дни от СЗО ще излязат с рекомендации и насоки за прекъсване на разпространяването й. Досегашната информация демонстрира, че маймунската шарка би могла да бъде лимитирана посредством използването на самоизолация и хигиена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР