92% от младите хора на възраст от 18 до 35

...
92% от младите хора на възраст от 18 до 35
Коментари Харесай

92% от младите хора на възраст от 18 до 35 г. виждат бъдещето си в България

92% от младежите на възраст от 18 до 35 години виждат бъдещето си в България. Това сочи представително изследване на JTN Research, осъществено в партньорство с самодейността Bulgaria wants you, която се пробва да върне повече млади българи, които се намират зад граница, назад у нас.

Хората, които сега са сред 18 и 35-годишни, в съзнателния си живот познават България само като член на Европейски Съюз. Бариерата, която доста от междинните генерации имат - за тук и там, не е част от багажа, който младите ни сънародници носят със себе си, разяснява пред БНР Даньо Димитров, изпълнителен шеф на JTN Research.

Все повече и повече се усеща дефицитът на пазара на труда, а стопанската система в международен мащаб от ден на ден изисква хора, притежаващи сложни умения, посочи той. По думите му става по-трудно да се работи по специалността, а над 2/3 от интервюираните младежи влагат персонални средства в спомагателна подготовка.

Младите хора не са подготвени да работят при малко над 1000 лв. като чиста сума след приспадането на налози, задоволително за начало съгласно тях са малко над 1600 лв. месечно, а като мотивиращо те дефинират заплащане от малко над 2300 лв..

49% от интервюираните са декларирали, че при съответна работна позиция са подготвени незабавно да се върнат в родното си място.

Над 90 на 100 от запитаните, които към момента нямат деца, заявяват, че желаят в идващите 5 години да станат родители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР