92-годишният медиен магнат и създател на новинарския канал Fox News

...
92-годишният медиен магнат и създател на новинарския канал Fox News
Коментари Харесай

Медийният магнат Рупърт Мърдок се оттегля от постовете си

92-годишният медиен магнат и основател на новинарския канал Fox News Рупърт Мърдок се отдръпва от постовете си отпред на медийните холдинги Fox Corp. и News Corp.), съобщи Асошиейтед прес.

Мърдок ще бъде почетен ръководител на двете компании. Синът му Лаклан Мърдок ще стане ръководител на News Corp. и ще продължи да бъде основен изпълнителен шеф на Fox Corp.

Медийният магнат е отправил две неофициални оферти към притежателите на новинарската телевизия

" Ние сме признателни, че той ще служи като почетен ръководител и знаем, че ще продължи да дава скъпи препоръки и на двете компании ", кoментира Лаклан Мърдок.

Освен Fox News Мърдок започва мрежата за лъчение на Fox - първата, която сполучливо оспори превъзходството на " Голямата тройка " на новинарските канали в Съединени американски щати –  ABC, CBS, NBC. Той е притежател и на вестниците Wall Street Journal и New York Post.

Медийният магнат и модела Джери Хол подписаха брак в имение в централната част на Лондон

Мърдок е мощ в консервативния свят, където Fox News оказва надълбоко въздействие върху телевизионния ефир и политиката на Съединени американски щати от самото си начало през 1996 година.

Мърдок даде обещание в писмо до чиновниците, че ще остане зает с Fox.

" Нашите компании са общности и аз ще бъда деен член на нашата общественост. Ще виждам нашите излъчвания с сериозен взор, ще чета нашите вестници и уеб страници и книги с огромен интерес ", показва той. 

Няма информация за какво отдръпването на Рупърт Мърдок идва тъкмо в този момент. Тази седмицата, създателят и биограф на Мърдок, Майкъл Улф, издава книга със заглавието " Краят на Fox News ", в която обмисля какво ще се случи с мрежата, когато Рупърт Мърдок се отдръпна, разяснява Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР