Нова поредица остри критики отправи днес в парламента президентът на

...
Нова поредица остри критики отправи днес в парламента президентът на
Коментари Харесай

Ердоган: Докато в Газа умира човечността, в Европа умира демокрацията

Нова поредност остри рецензии насочи през днешния ден в Народното събрание президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган към израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който назова " умопобъркан " и " свиреп върколак ", съобщи Анадолската организация.

Турският водач съобщи в послание пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР), че с ударите по град Рафах, където милиони цивилни са потърсили леговище, " израелският геноцид в Газа е навлязъл в доста по-кръвопролитен стадий ".

" Какво искахте от 15 000 почтени деца? Не ви ли е останала и парченце човещина? ", попита Ердоган, обръщайки се към Израел.

В същото време той насочи рецензии и към Съединените щати и други страни, които съгласно него безучастно следят протичащото се в Газа.

" Светът следи варварството на един болен човек, на един фанатик, един умопобъркан, един свиреп върколак, наименуван Нетаняху, гледа го онлайн по малкия екран. Хей, Съединени американски щати, тази кръв е и по вашите ръце. Вие сте също толкоз виновни за този геноцид, колкото и Израел. Хей, държавни и държавни ръководители на Европа, вие също станахте съизвършител в този геноцид, това безчовечие, този вампиризъм на Израел. Защото мълчахте ", сподели турският президент.

По думите на Ердоган " до момента в който в Газа умира човечността, в Европа умират демокрацията, правата на индивида, свободата на изложение, свободата на печата, правата на дамите и децата ". Той се обърна също и към Организация на обединените нации, която, съгласно него, не " може да отбрани даже личния си личен състав, какво остава да спре геноцида ".

" В Газа умря освен човечността, само че и Организация на обединените нации и нейният дух ", съобщи още той.

" Този геноцид, това безчовечие, това безчовечие би трябвало да бъде спряно неотложно посредством съюзяване на човечеството, преди да е станало прекомерно късно, преди Нетаняху и неговата мрежа за убийства да излязат изцяло отвън надзор “, акцентира Ердоган.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР