91 пациенти, смятани за излекувани от COVID-19, отново са дали

...
91 пациенти, смятани за излекувани от COVID-19, отново са дали
Коментари Харесай

91 пациенти в Южна Корея, смятани за излекувани от COVID-19, отново са дали положителни проби

91 пациенти, считани за излекувани от COVID-19, още веднъж са дали позитивни проби за болестта. Това оповестиха през днешния ден представители на южнокорейските управляващи, представени от Ройтерс.

От Корейския център за надзор и предварителна защита на болесттите (KCDC) считат, че евентуално става въпрос за „ реактивация “, а не за наново заразяване.

Южнокорейските здравни управляващи  поясниха, че към момента не е ясно каква е повода за тази наклонност и че се провеждат епидемиологични следствия, с цел да бъде разбрана тя по-добре.

Възможността хората да се заразяват отначало с вируса провокира опасения в интернационалната общественост, като доста страни се надяват към този момент инфектираните да развият имунитет, което да предотврати поява на втора вълна на пандемията.

Според последната информация, в Южна Корея има регистрирани близо 7000 души, оздравели от COVID-19.

„ Броят на наново заболелите ще нарасне, 91 души са единствено началото “, разяснява Ким Уу Джу, професор по инфекциозни заболявания от  университетска болница Гуро.

Някои специалисти показват подозрения, че тези случаи се дължат на употребявани неприятни проби, а други, че в организмите на пациентите към момента има останки от вируса.

„ Има разнообразни тълкования и доста променливи “, споделя Юнг Ки-сук, професор по белодробна медицина.

Днес Южна Корея регистрира 27 нови случая на ковид, най-ниският брой от началото на епидемията в страната. Общо доказаните случаи в азиатската страна са 10 450, а жертвите на вируса са 211.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР