91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която

...
91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която
Коментари Харесай

Уволнената от Весела Лечева 91-годишна баба Розка: Със сълзи излязох от министерството

91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която писа, към този момент не е чиновник на Министерството на спорта. Гражданският ѝ контракт е преустановен от 1 септември. Това стана мотив за рецензия от страна на някогашния състезателен министър към сегашния.

Преди 4 месеца Розка Станчева беше назначена от някогашния към този момент министър на спорта Радостин Василев като съветник в Министерството на спорта.

" Това не е управническо решение, а на ниска цена PR ", съобщи служебният състезателен министър Весела Лечева.

" Розка Станчева ми помагаше, нейното назначение беше знак на благосклонност, в случай че можем да помогнем на един човек. Бях задължен, желаех да дам образец и на другите сътрудници ", стимулира решението си Радостин Василев.

Както всеки ден, откриваме баба Розка на лекоатлетическата писта в НСА. Въпреки прекратения контракт и първичното отчаяние, усмивката се е върнала на лицето ѝ.

" Много съм разочарована. Със сълзи излязох от министерството, когато ми споделиха. Не знаех какво да направя. Търсих Лечева, само че тя отсъства, желаех да запитвам по какви аргументи, само че никой не ми отговори ", показа баба Розка.

По думите на Лечева обаче, назначенията в министерството би трябвало да бъдат обективни и съгласно компетенциите. " Морално мога да кажа, че заслужават десетки състезатели и треньори ", съобщи Лечева.

За Розка спортът е най-голямата ѝ обич, притежател на стотици оценки от спортни конгреси в целия свят. " Хората на всяка крачка ме поздравяват и с усмивка ме посрещат. Студентите в академията, като ми се ухилен и разбирам, че са ме познали ", споделя с усмивка баба Розка.

Стих на Розка посвещава преди години и треньорът на треньорите доцент Димчо Бъчваров: " С юношески дух непобедима, във скока най-далеч летиш - родена си да победиш! ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР