90 закона дават право на държавни органи и институции да

...
90 закона дават право на държавни органи и институции да
Коментари Харесай

Валентин Попов: Четем МВР като Министерство на всичките работи, време е за реална реформа

90 закона дават право на държавни органи и институции да желаят подпомагане от Министерство на вътрешните работи, съобщи пред БНР Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" Каквото и да стане в тази страна, постоянно може да се откри държавна институция или организация, която да има право по закон, да потърси подпомагане от Министерство на вътрешните работи и това напълно и изцяло поддържа метода, по който ние четем тази абревиатура - Министерство на всичките работи. А Министерство на вътрешните работи в действителност няма ресурса да отговори на всичките тези, от време на време изцяло оправдани, стремежи на други институции за поддръжка и взимаме кого - хора от патрулно постовата работа, вследствие на което със сигурността на жителите какво се случва - слиза на по-ниско равнище ", разяснява той.

В предаването " Преди всички " Попов подсети, че от дълго време слагат казуса за несвойствените функционалности, които се разпореждат на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Той уточни, че виждат поръчка от страна на новия вътрешен министър да работи в стеснен контакт със синдикалните организации. Надяваме се, че това ще се случи, сподели Валентин Попов.

Според него един от най-големите дефицити за чиновниците на Министерство на вътрешните работи е неналичието на сигурност. Той още веднъж изброи проблемите в бранша - униформено облекло, образования, съоръжение, систематизиране на състава и така нататък

По думите му е извънредно време да започва действителна промяна на това " най-дълго реформирано и минимум реформирано " ведомство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР