90% от автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация

...
90% от автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация
Коментари Харесай

Колите за контрол на ИА Автомобилна администрация вече имат ПОС терминали

90% от колите за надзор на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ” към този момент са оборудвани с ПОС терминални устройства.

Те са свързани с електронната система за надзор на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления.

Чрез въвеждането на този способ на възнаграждение ще бъде нараснала събираемостта на санкциите и ще се понижи административната тежест.

  В случай, че нарушителят не желае да апелира санкцията, може да я заплати незабавно посредством ПОС терминал или по банков път в 14-дневен период. И в двата случая цената на санкцията се понижава с 20%. Заместник-министърът на превоза Димитър Недялков изясни: " Това е една нова услуга, която предлагаме относително неотдавна. Това е основана за по-голямо улеснение за водачите, които са направили някакво нарушаване, с цел да няма прекачване, очакване по институции и по този начин нататък. Това е направено най-много за непознатите жители, непознатите водачи, които минават през България, защото знаете, че е комплицирано за чужденец да откри съответната институция, а изключително пък и в случай че са някъде сред два града да речем, или в отвън работно време, по този начин, че това е направено само и единствено с тази цел. Също по този начин е заложена отстъпка в границите на 20% от наложената санкция, в случай че заплати съответният извършител в границите на първите 14 дни ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР