90-годишна жена е загинала в пожар, избухнал тази нощ в

...
90-годишна жена е загинала в пожар, избухнал тази нощ в
Коментари Харесай

Пожар в хоспис в село Мадара, има загинала жена

90-годишна жена е починала в пожар, избухнал тази нощ в приют в шуменското село Мадара. Пожарът е станал в резултат на късо съединяване в електрически дюшек, оповестиха от полицията.

Жената е от лежащо болните в приюта, когато в 4:00 часа тази заран е горящ антидекубиталният ѝ дюшек. Все още не е ясно дали дамата е умряла от задушаване или от късото съединяване.

Управителят на приюта доктор Атанас Атанасов не пожела да разкрие детайлности за злощастния случай, само че съобщи, че реакцията на личния състав е била бърза. По думите му, имали воин в приюта – човек от личния състав, който е реагирал съответно на обстановката, оповестява Българска национална телевизия.

Д-р Атанасов сподели още, че доста от настанените не са разбрали за случая, само че цяла заран е отговарял на позвъняванията на околните на настанените.

След подаване на сигнала, на място са пристигнали две пожарни. Пожарът е локализиран, като не е позволено разпространяването му в постройката. Останалите вреди от огъня са материални – хранителни артикули, мебели и опушена от дима стая.

Образувано е досъдебно произвеждане. Предстои да се направи инспекция дали са спазени противопожарните правила. Според нормативните документи, приютите се ревизират от пожарната на 4 години.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР