90-годишен е най-възрастният шофьор на камион във Великобритания. Брайън Уилсън

...
90-годишен е най-възрастният шофьор на камион във Великобритания. Брайън Уилсън
Коментари Харесай

90-годишен тираджия не спира да работи! Няма и един пътен инцидент

90-годишен е най-възрастният водач на камион във Англия. Брайън Уилсън кара камиони, когато крал Джордж VI е на трона.

Той ръководи фамилния си бизнес, E. Wilson & Sons, откогато татко му умрял през 70-те години.

Въпреки напредналата си възраст, той към момента работи, с цел да изкарва пари за препитанието си.

Работния ден за него стартира със ставане в 4 сутринта и вдишване на 12-часови смени, макар че в този момент той се лимитира до къси курсове до 250 километра.

„ Работя всеки ден и евентуално ще работя повече от 40 часа тази седмица. Утре ще работя към 12 часа, защото ще отпътува за Бирмингам към 5 часа сутринта и ще се върна към 17:00, “ споделя Брайън.



Той е татко четири деца, а неотдавна минава годишния си здравен обзор, което му разрешава да продължи да кара още една година.

Най-дългото неявяване от работа през 70-годишната му кариера е било седем седмици, когато е счупил крайници си на 40-годишна възраст.

Първият камион, който господин Уилсън кара, е по време на военното си образование и е бил брониран.  

Шофирал го е в Германия, цяло десетилетие преди началото на строителството на Берлинската стена.



След завръщането си на Острова работи в компания за доставки в продължение на три години, преди да поеме работа в транспортната компания на татко си.

Откакто поема бизнеса преди към половин век, той е натрупал милиони километри зад кормилото и в никакъв случай не имал случай на пътя.

„ Работя за себе си и не бих го правил, в случай че работя за някой различен, “ сподели той.

Уилсън, който ще навърши 91 години през март, сподели: „ Съпругата ми ме окуражава да продължа да работя, до момента в който мога, и се усещам задоволително във форма. Освен това, защото сметките за газ и електричество се усилват, би трябвало да продължа да изкарвам пари. “



Шофьорът обмисля да се пенсионира от работа през идната година и да замине в чужбина със брачната половинка му Мейвис. С нея се среща още когато е 15-годишен.  

„ Когато се пенсионирам, желая да отида в Тайланд за няколко месеца, тъй като едно от моите момчета живее там. Има личен бизнес и живее там от към 15 години. Ходили сме при него към шест пъти, само че не сме били през последните пет години поради коронавирус, в действителност не сме били на никое място поради това. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР