90 години от рождението на н.а. Григор Вачков и 110

...
90 години от рождението на н.а. Григор Вачков и 110
Коментари Харесай

Празниците на хумора и сатирата в Трънчовица честват 90 г. от рождението на Григор Вачков

90 години от рождението на н.а. Григор Вачков и 110 години НЧ " Григор Вачков-1911 " ще празнуват в Трънчовица - родното село на огромния български актьор, научи ДУМА от Любка Христова.
" Роден съм в село Трънчовица и ако би трябвало още един път да се родя, още веднъж там искам да стане това ", е казвал Григор Вачков. Един от най-обичаните български актьори на 26 май щеше да навърши 90 години. В памет на Гришата, както го назовават с любов генерации българи, НЧ " Григор Вачков-1911 " и Кметство Трънчовица провеждат на 3 и 4 юни Празници на хумора и сатирата - Трънчовица 2022.
Самодеен сценичен колектив " Георги Парцалев " от град Левски с режисьор Веселин Плачков-баща ще показа театралната режисура " Криворазбраната цивилизация " на 3 юни от 20 ч. в салона на НЧ " Григор Вачков-1911 ".
Хумористично-сатирична стратегия на самодейни колективи, духовия оркестър " Танасовата музика " и духов и естраден оркестър от с. Новачене ще бъде показана на 4 юни от 20 ч. на площада пред читалището. Специални посетители ще бъдат Силвия и Мартина Вачкови, кметове и другари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР