90 държави са включени в списък на Министерството на външните

...
90 държави са включени в списък на Министерството на външните
Коментари Харесай

Кои са най-опасните държави за пътуване?

90 страни са включени в лист на Министерството на външните работи, за които се изисква нараснало внимание при пътешестване. Кой е в графата нараснал риск? Препоръката да се пътува с нараснало внимание важи за 50 страни. На идващото равнище – с по-висок риск, са 26, оповестява bTV.

Предупреждение за прекратяване на пътувания, с изключение на при последна нужда, важи за 9 страни, а в аления бранш – като най-опасни страни, се подреждат три.

Франция и Англия попадат в една група с Колумбия, само че там са и Косово, и Македония. Съветът на дипломатите ни е да се осведомим в детайли за настоящата конюнктура.

Едно равнище по-опасно е в Турция. В тази категория – с нараснал риск, са Судан и Нигерия. Там би трябвало да се заобикалят избрани региони в съответните страни. Най-голяма е заплахата в Йемен, Либия и Сирия.

За тях важи предизвестието за прекратяване на всевъзможни пътувания и неотложно овакантяване на страната.

Случващото се през последните седмици трансформира настройките ни за пътешестване. Не са доста обаче тези, които отхвърлят предплатени екскурзии.

Тероризмът несъмнено стопира хората, само че не може да сложим всички под общ знаменател, споделят някои от пътуващите.Това евентуално изяснява и реклами като тази: „ Гърция – най-сигурното място в Европейския съюз”.

С най-сериозен отлив на български туристи е Турция, макар че цените там са извънредно ниски. Лек спад в пътуванията има и към Германия, Франция и Лондон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР