9 от 10 души, които имат котки за домашни любимци,

...
9 от 10 души, които имат котки за домашни любимци,
Коментари Харесай

Гушкането на котка намалява стреса

9 от 10 души, които имат котки за домашни любимци, признават, че гушването им понижава личното им равнище на стрест. А 1 на всеки 10 даже избира да релаксира в компанията на котката си повече, в сравнение с в тази на колегата си, разкрива Express.

Това са единствено два от забавните резултати от изследване, извършено по поръчка на компанията за храни за домашни любимци Whiskas. От него проличава още, че повече от половината от тези 1 000 души, които са били интервюирани, даже споделят, че в моменти на напрежение се доверяват на своите котки все едно са им близки хора.

" На котките се гледа като на мистериозни и самостоятелни същества, което обаче е просто един стандарт. Те също споделят неповторима и специфична връзка със своите притежатели, по този начин както дребното лъвче е близо до майка си в джунглата ", изяснява Сандра МакКън, експерт по котешко държание.

" Доста постоянно динамичността в връзките сред котката и нейния стопанин наподобява на връзките, които се оформят в стадата на лъвовете, тигрите и другите огромни котки ", продължава тя и показва, че съвсем всички притежатели смятат своите домашни любимци-котки за членове на фамилията. Освен това две трети от запитаните в границите на изследването признават, че оформят мнението си за други хора въз основата на това по какъв начин се отнасят те със своите домашни любимци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР