9 години след смъртта на легендарния актьор Коста Цонев, неговата

...
9 години след смъртта на легендарния актьор Коста Цонев, неговата
Коментари Харесай

Вдовицата на Коста Цонев продаде дома им за солидна сума

9 години след гибелта на именития артист Коста Цонев, неговата вдовица Ели продаде фамилния им дом в Бистрица за сумата от 950 000 лева

Последната спътница в живота на легендата, с която бяха дружно 32 години, е продала прословутата резиденция в софийското село, където той изкара последните мигове от живота си. " Много е огромна за сама жена като мен, а и поддръжката ѝ е сложна ", изяснява решението си Ели.

В продължение на 3 години някогашната куклена актриса се опитваше да продаде апетитния парцел. Мераклии да станат притежатели на парцела имало в обилие, само че от прочувственост Ели подбирала деликатно претендентите.

Още до момента в който Коста Цонев бе жив, неговата вдовица се преквалифицира от актриса в брокер на недвижими парцели и в последните години от живота му точно тя бе главата на фамилията. Кантората на 61-годишната Ели е съумяла да подписа договорката за покупко-продажба и по този начин си е икономисала тлъстата комисионна за брокери, написа " Уикенд ".

Противно на упованията тя да понижи цената и да хариже парцела съвсем за без пари, правела тъкмо противоположното. Постепенно вдигала цената и последната, оповестена от нея сума, възлизаше на 485 000 евро, което се равнява на 948 000 лв., показва още изданието.

Според информацията къщата на Коста Цонев се простира на 350 квадрата разгърната повърхност, а дворът ѝ е цели 750 квадратни метра. Облицовката извън пък е от безценен камък. Преди време втората жена на Коста Цонев бе споделила, че в случай че успее да продаде къщата, ще употребява парите, с цел да стартира нов живот във Франция, където живеят нейният наследник Николай от предходен брак и обичаната ѝ внучка Виктория.

Въпросната резиденция в Бистрица артистът ѝ оставил малко преди да си отиде. 3 години преди да почине, Коста Цонев прозорливо разпределил наследството си. За да няма война с останалите му наследници, артистът от " Дом за нашите деца " и " Баща ми, бояджията " оставил жилищата си в София на двете си деца Теодора и Димитър, а къщата в Бистрица продал на своята тъща на алегорична цена.

Въпреки неналичието на имотни драми, вдовицата на артиста не била в топли връзки с неговите наследници. Тя не поддържала връзка нито с щерка му Теодора, нито със снаха му Мариана - брачна половинка на починалия публицист Митко Цонев, още по-малко пък с внуците му Деси и Димитър-младши.

Втората жена на звездата от " Господин Никой " нямала никакъв контакт и с първата му брачна половинка Анахид Тачева, която се е открила да живее в Ню Йорк. Както е известно, артистът имаше 3 брака, като два от тях бяха с някогашната тв говорителка Анахид Тачева.

Любовната история на Коста Цонев и последната му жена, която бе с 31 години по-млада от него, е почтена за латино сериал. Двамата прекарали 32 години от живота си дружно, като 26 от тях били женени. Ели била едвам на 14 години, когато се влюбила в кинозвездата. След това се омъжила за първия си брачен партньор, родил се синът им Николай, само че бракът им не вървял доста добре.

Ели се срещнала с артиста на негово зрелище покрай Пловдив. Връзката им почнала още тогава.

" С Коста Цонев заживяхме дружно 4 години по-късно. Предполагам, че не съм била единствената жена в неговия живот през това време, той има популярност на плейбой. Аз знаех за още четири дами, само че няма да им споделям имената, тъй като са щастливо омъжени. През 1986 година той бе за малко в Австралия. След това пристигна във видинския куклен спектакъл, където бях актриса, и сподели:

" Мислих доста в Австралия, ти си дамата за мен, ела в София”. Съгласих се при изискване да нямаме странични връзки. Неговото изискване бе – без брак и без да вършим деца. Така от края на 1986 година заживяхме дружно в Бистрица. Той беше на 57, а аз – на 28 години. След няколко години, към този момент бях на 35, му предложих да се оженим, тъй като имах организация за недвижими парцели, печелех добре, само че беше доста мъчно да комбинирам бизнес в София с живеене в Бистрица. Той ми сподели: „ Добре, бе, подготвяй документите “. Впоследствие даже забременях, само че не можах да задържа детето.

Коста Цонев беше доста прелестен събеседник, не е толкоз непоколебим и суховат, както наподобява от функциите. Не се държеше като възрастен човек, постоянно обикаляхме планината. Залежа се едвам след интервенцията на сърцето, и то не поради нея, а тъй като падна и си удари главата. След това към този момент не можеше да пази равновесие. Отиде си бързо, за секунди. Докато четеше вестник във Военна болница, падна върху вестника и единствено сподели: „ Какво ми стана? “, споделя вдовицата на кинолегендата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР