9 деца загинаха при експлозия на стара противопехотна мина близо

...
9 деца загинаха при експлозия на стара противопехотна мина близо
Коментари Харесай

9 деца загинаха при експлозия на стара противопехотна мина близо до село в Афганистан

9 деца починаха при детонация на остаряла противопехотна мина покрай село в Афганистан. Съобщава се, че детонацията е избухнала в област Геро в провинция Газни

Стара противопехотна мина, открита от деца в източен Афганистан, се взриви, до момента в който те си играеха с нея, убивайки девет деца, сподели представител на талибаните в понеделник.

Мината, която децата откриха покрай тяхното село в област Геро в провинция Газни, е от преди десетилетия, сподели Хамидула Нисар, шеф на отдела за информация и просвета на талибаните в Газни.

Той сподели, че детонацията в неделя е умъртвила пет момчета и четири девойки на възраст от 5 до 10 години.

Армията на Съединени американски щати изтегля цивилни и техните фамилии отвън страната на 21 август 2021 година в Кабул, Афганистан. Стара противопехотна мина, открита от деца в източен Афганистан, се е взривила, до момента в който са си играли с нея, убивайки девет деца, сподели представител на талибаните в понеделник. (MoD Crown Copyright посредством Getty Images)

Страната остава доста рискова за децата, които събират железни боклуци, с цел да ги продадат, с цел да устоят фамилиите си.

Противопехотна мина е тип мина, взривно устройство, което се зарежда върху или плитко подземен, с цел да експлодира, когато живо създание или транспортно средство минат през или покрай него.

Повечето жертви на противопехотните мини са мирни жители. Минирането на територии е по-евтин и елементарен развой от тяхното разминиране.

През януари 1997 година английската принцеса Даяна повежда битка против противопехотните мини, като посещава Ангола и Босна и Херцеговина.

На 1 март 1999 година влиза в действие конвенцията от Отава, която не разрешава потреблението, складирането, производството и прехвърлянето на противопехотни мини и планува тяхното заличаване. Организация на обединените нации също ги не разрешава.

Източник – Fox News / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР