899 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища. Шофьорите да тръгват с

...
899 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища. Шофьорите да тръгват с
Коментари Харесай

Снегът затвори Троянския проход

899 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища. Шофьорите да потеглят с готови за зимни условия коли. Затова моли Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Поради изобилен снеговалеж и снегонавявания е лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства през най-високия старопланински проход " Троянски " и през Дюлинския проход в област Бургас. За снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварните коли над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите " Печинско ", " Рожен " и " Превала ". Движението на останалите коли по републиканската пътна мрежа в област Смолян се реализира наложително с вериги. Около 35 см е падналият сняг в региона.

За снегопочистване е лимитирано прекосяването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-84 Велинград - Юндола, II-37 Батак - Доспат, път III-198 Гоце Делчев - Катунци през " Попови ливади ", по път III-197 Гоце Делчев - Доспат, път III-358 Шипково - Рибарица, както и по път III-865 Кърджали - Ардино. Движението през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " в посока Република Северна Македония краткотрайно е спряно за камиони над 12 тона заради снеговалеж и ограничаване от прилежащата страна.
 Половината страна в оранжево и жълто поради сняг и мощен вятър
Половината страна в оранжево и жълто поради сняг и мощен вятър

Максималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР