89 лекарства за хуманна употреба бяха препоръчани за одобрение от

...
89 лекарства за хуманна употреба бяха препоръчани за одобрение от
Коментари Харесай

89 нови лекарства одобрени в Европа през 2022 г.

89 медикаменти за хуманна приложимост бяха предложени за утвърждение от EMA, а организацията също по този начин проучва нова ваксина против денга и две лекувания за диабет.
Прочетете още
Това обяви Емер Кук, изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаментите (EMA). Тя показа своя оптимизъм за идната нова година, като се има поради множеството промени и провокации, които пандемията от COVID-19 донесе от началото си.

Кук акцентира, че седем ваксини против COVID-19 и четири ваксини, пригодени за характерните варианти на вируса SARS-CoV-2, са били позволени за приложимост в Европейския съюз от началото на пандемията.

„ Благодарение на бързия ритъм на научния напредък и на способността на EMA и регулаторната мрежа да се приспособяват по време на тези времена на рецесия, можем още веднъж да преживеем известно връщане към естественото “, сподели Кук и добави: „ Знанията, които придобихме с COVID-19, също ни помогнаха да реагираме бързо на маймунската шарка, оповестена за изключителна обстановка за публичното здраве от Световната здравна организация (СЗО) в средата на годината. “

Кук също по този начин загатна Регламента за клиничните изпитвания и Информационната система за клиничните изпитвания (CTIS), които ще оказват помощ за активизиране на региона на клиничните проучвания в Европейски Съюз.

„ Това е огромна самодейност за ръководство на смяната, прекосяване от напълно национална система към система с едно подаване на документи в Европейски Съюз, координирана оценка сред държавите-членки и високи равнища на бистрота, невиждани до момента за клиничните изпитвания “, сподели Кук.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР