89-годишният Петър Стаменов стана популярен в най-известния интернет сайт за

...
89-годишният Петър Стаменов стана популярен в най-известния интернет сайт за
Коментари Харесай

Влогърът Петър Стаменов за любовта към българската поезия


89-годишният Петър Стаменов стана известен в най-известния интернет уебсайт за видеосподеляне като влогър, който рецитира известни български стихотворения. Той знае наизуст едни от най-известните български стихотворения, а негови фенове са българи от целия свят.

В изявление за предаването " Закуска на тревата " по стратегия " Хоризонт " той описа по какъв начин е почнал да учи стихотворения:

Когато съм бил дете на 7-8 години съм научил на първо време " Аз съм българче “. След това учителите са ме учили и аз съм взимал участия на всички тържества в моето село и то основно за такива празници като Освобождението на България. По начало имам доста огромен интерес към поезията. Чета стихотворения и на модерни поети. Много ми харесват, изключително Недялко Йорданов. Най-са ми скъпи класиците като Вазов, Ботев, Яворов, а книги като " 50 български стихотворения и песни, които ни вършат българи “ са популярни. Всяко семейство е належащо да има такива книги и да възпитава своите деца по образеца на тези поети.

Петър Стаменов описа за село Вирове, където е роден:

За всеки човек родното място е нещо доста скъпо. Моето село е едно прелестно село, основано след Освобождението на България от турско иго от далновидни нови ръководители. То се развиваше доста. Имаше произвеждане на жито и царевица. В момента то има към 300-400 поданици, а по-рано те бяха 1300.

Цялото изявление с Петър Стаменов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР