866 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие.

...
866 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие.
Коментари Харесай

Как да се предпазим от COVID-19: 5 съвета от здравните власти

866 нови случая на ковид у нас за миналото денонощие. Те са открити след направени 5 189 теста, демонстрират данните от Единния информативен портал. Положителни са 16,7% от изследваните проби.

Общият брой на приетите в болница с COVID-19 е 417. Във вторник те са били 396. Пациентите в интензивни отделения са 33.

Във връзка с възходящия брой на случаите на COVID-19 в страната Министерството на здравеопазването приканва:
 Как да се предпазим от COVID-19  Как да се предпазим от COVID-19  Как да се предпазим от COVID-19  Как да се предпазим от COVID-19
Инкубационният интервал при разновидността Омикрон и неговите подварианти е 3-5 дни.

При заболяване с COVID-19 най-често се записват следните признаци : нараснала температура, кашлица, обща изнемощялост, болки в мускулите и ставите, главоболие, болки в гърлото, запушен нос или хрема, гадене или повръщане, диария. В по-редки случаи се следят конюнктивит, отичане на лимфните възли и унесеност. При вариантa Омикрон и неговите подварианти се оповестява по-често за главоболие, мощна изнемощялост, болки в гърлото, хрема, кихане, загуба на вкус и нощно изпотяване.
 Най-характерните признаци на Омикрон  Най-характерните признаци на Омикрон  Най-характерните признаци на Омикрон  Най-характерните признаци на Омикрон
Ваксинацията против COVID-19 остава най-сигурният метод да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дълготрайни последствия за здравето. Възрастните хора, както и всички други, чийто имунитет е отслабен, са изключително застрашени при заразяване със SARS-CoV-2.

Хората, които принадлежат към тази рискова група и всички, страдащи от хронични болести, е целесъобразно да се имунизират против COVID-19 допустимо най-рано. Ваксините против COVID-19 защищават от тежко боледуване и при заразяване с подвариантите BA.4 и BA.5 на Омикрон.
 Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР