860 български фирми ще получат получат финансиране по Плана за

...
860 български фирми ще получат получат финансиране по Плана за
Коментари Харесай

Министър Пулев: Ще подкрепим 860 фирми и 34 хиляди души по Плана за възстановяване

860 български компании ще получат получат финансиране по Плана за възобновяване , откакто Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ подписа още 80 контракта по първата процедура за „ Технологична рационализация “.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка подписването на новите контракти от страна на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ /ГД ЕФК/.

Той изясни, че към микро-, дребните и междинни предприятия от всички области на страната ще бъдат подкрепени с общо 225 млн. лева . От ведомството припомнят, че поетапното подписването на договорите с общо класираните 953 компании , стартира при започване на април.

Данните на ГДЕФК сочат, че в тези предприятия са заети близо 34 000 лица . Междувременно бюджетът на мярката бе повишен с над 32 млн. лева и от 260 млн. лева нрасна на 292 млн. лева Това стана допустимо, откакто Групово дело ЕФК към МИР се отхвърли от консултантска помощ и пренасочи ресурса към компании от аварийния лист с утвърдените и изчакващи финансиране.

Така, с нараствания бюджет, ще могат да се поддържат и първите класирани компании от аварийния лист по процедурата „ Технологична рационализация “, разясниха от Главната дирекция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР