86% от българите са чули за Истанбулската конвенция. Сред чувалите

...
86% от българите са чули за Истанбулската конвенция. Сред чувалите
Коментари Харесай

Gallup International: 58% от българите са против Истанбулската конвенция

86% от българите са чули за Истанбулската спогодба. Сред чувалите 58% не утвърждават България да я одобри, а 19% утвърждават България да одобри документа. Съотношението е почти три към едно. Останалите се двоумят.

Това демонстрират данните от изследователската стратегия на Gallup International (която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll).

Във всички обществени групи доминира отрицанието. Известно изключение са последователите на ГЕРБ, където близо една трета одобряват конвенцията, а две пети въпреки всичко я отхвърлят, означават от Gallup International.

Според данните на организацията, от тематиките от последните дни очевидно съществено се поддържат най-много другите видове инспекции на съответните контролни органи – инспекции на имущество, инспекции на кметове, инспекциите в железниците и така нататък

Например, 78% споделят мнението, че в никакъв случай не е късно да се ревизира нечие благосъстояние.

20% обаче считат, че към този момент е доста късно.



По мотив скорошните разкрития във връзка с железниците, респондентите са помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2.

Изследването „ лице в лице “ („ Политически и стопански показател на Галъп интернешънъл “) е измежду 776 души, извършено сред 2 и 9 февруари, както и експресен сондаж, сбъднат сред 31 януари и 1 февруари измежду 801 души по специфичната панелна методика, която обезпечава допустимо най-висока представителност на данните Абсолютна оптималната неточност е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР