86 нобелови лауреати подписаха петиция за незабавно освобождаване на отвлечените

...
86 нобелови лауреати подписаха петиция за незабавно освобождаване на отвлечените
Коментари Харесай

86 нобелови лауреати подписаха петиция за освобождаването на отвлечените от „Хамас“ деца

86 нобелови лауреати подписаха петиция за неотложно освобождение на отвлечените деца. С нея те (заедно с посланиците на Израел и САЩ) се обръщат към Организация на обединените нации, с цел да призоват международните водачи да подхващат незабавни дейности. За това оповестяват от посолството на Израел у нас.

Петицията упорства: Отвличането и лишаването от независимост на деца са недвусмислени военни закононарушения и тежки закононарушения против човечеството.

Едно дете умира на всеки 15 минути, по данни на палестинска организация

Тази вечер 86 нобелови лауреати заеха твърда позиция, като изпратиха затрогваща петиция посредством посланиците на Израел и Съединени американски щати в Организация на обединените нации, адресирана до генералния секретар, а оттова и до водачите на нациите по целия свят. Тази петиция предава бездънен честен императив: Незабавното освобождение на отвлечените деца в Газа.

В рамките на тази петиция лауреатите изпращат прочувствено обръщение: „ В аналите на човешката история са се разразявали войни, само че човечеството непроменяемо слага границата сред военните дейности и военните закононарушения. Никоя война не би трябвало да оправдава всеобщи зверства. Никоя война не възстановява актовете на обезчестяване и мъчение. Войната в никакъв случай не оправдава пленяването на почтени дребни деца и задържането им в безчовечен плен “.

Жителите на Газа не престават обезверено да търсят оживели свои близки

В допълнение те акцентират, че „ по време на нападението " Хамас " отвлече стотици израелски военни и цивилни лица, в това число деца на възраст сред 6 месеца и 18 години ". Децата съгласно тях в никакъв случай не би трябвало да се преглеждат като пионки на арената на бойните дейности.

Нобеловите лауреати са единни в моралните си претенции за незабавното освобождение на тези отвлечени деца. Те декларират: „ Душата на детето се разграничава от тази на възрастния. Наш заветен дълг е да пазиме почтените и да предпазим уязвимите. Наш заветен дълг е да спасим децата си. Мъчителните облици и думи, на които сме очевидци през днешния ден, разсънват мемоари за по-мрачни времена, времена, които ние, човечеството в своята целокупност, се надявахме да оставим в предишното “.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Подписалите петицията недвусмислено декларират, че отвличането и лишаването от независимост на деца е военно закононарушение и дълбока морална неправда против човечеството като цяло. Посланието им приключва с безапелационен апел: „ Освободете децата “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР