86-годишният Христо Васков, който бе жестоко пребит в дома си

...
86-годишният Христо Васков, който бе жестоко пребит в дома си
Коментари Харесай

Битият пенсионер: Гешев попита какво ми откраднаха и извади 100 лева: “Вземи, дядо, важно е да оздравееш”

86-годишният Христо Васков, който бе грубо пребит в дома си в пловдивското село Трилистник и ограбен, още трепери от претърпяното. 20 дни след побоя пред " 24 часа " старецът споделя, че е разчувстван от това, че персонално основният прокурор Иван Гешев е пристигнал при него и го уверил, че бандитите са хванати.

“Ще вземем ограничения, дядо, не се притеснявай. Нали си жив ”, му споделил тогава Гешев.

“Попита ме какъв брой лв. ми откраднаха. Казах му - последните 117, които си бях заделил до пенсията. Човекът бръкна в джоба, извади 100 лв. и ми ги даде с думите: “Вземи, дядо. Зная, че ти е тежко, само че в този момент по-важно е да се възстановиш ”, описа пенсионерът.

Това се случило в деня след нападението, когато Иван Гешев отиде в дома на жертвата.

Старецът още има белези по лицето и си спомня с смут за претърпяното.

“Много пердах ядох. Единият ме удряше с юмруци в главата. Беше с ръкавици. Другият обикаляше из стаите. Взеха ми портфейла и избягаха ”, описа дядо Христо. Стресът за него бил толкоз мощен, че околните му довели баячка да му лее патрон.

“Толкова боязън съм брал, че напряко се пръсна оловото. Спах 3 вечери под него и синът ми го хвърли в реката ”, изяснява дядо Христо. Твърди, че от този момент не се боял да спи вечер самичък. От побоя обаче получил зашеметяване, което още не е отминало. Затова синът и снахата на бай Христо всеки ден идвали от Пловдив в Трилистник, с цел да му носят храна и да го наглеждат.

“Радвам се, че хванаха разбойниците, само че битият си е обичай ”, споделя старецът.

Само за часове биячите му бяха хванати. Оказа се, че са от ромската махала на Трилистник. На 5 април към среднощ 16-годишният Ангел Маринов и съучастникът му Павел Асенов, на 32 година, прескочили оградата на къщата на дядото, разрушили вратата и нахлули вътре. Стопанинът спял, когато се нахвърлили върху него.

Според проверяващите той е удрян освен с юмруци, само че и с железна тръба. Циганите отмъкнали портмонето му с парите и го оставили в безпомощно положение. Дядо Христо съумял да се обади по телефона на внука си в София.

В момента двамата бандити са с мярка за неотклонение “постоянен арест ”.

Полицията обаче към момента не е разкрила причинителите на различен побой над възрастен човек. На 7 февруари в близкото до Трилистник село Белозем 83-годишната Атанаска Филипова бе нападната от двама маскирани измежду нощ. Домакинята се спънала, паднала и си счупила крайници. След като не намерили пари, апашите ѝ взели мобилния телефон и отскубнали малко бойлерче от мивката.

“Баба Наска претърпя интервенция, сложиха ѝ гвоздей в крайници. Още е на легло, става единствено с непозната помощ. Двамата ѝ синове се грижат за нея. Наеха и жена ”, обясниха комшии. Старицата се опитвала да става, само че мъчно. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР