855 машини са обработвали републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките

...
855 машини са обработвали републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките
Коментари Харесай

855 снегорина работиха по пътищата цяла нощ


855 машини са обработвали републиканските пътища през миналата нощ. Настилките и оборудванията се третират против замръзване и хлъзгавост, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Поетапно се възвръща придвижването на тежкотоварните моторни транспортни средства над 12 т по Автомагистрала „ Тракия “ в областите София и Пазарджик. Възстановено е прекосяването на МПС на 12 т по Автомагистрала „ Хемус “ в област София.

По път I-6 Кюстендил - Граничен контролно-пропусквателен пункт “Гюешево ” колите над 12 т е належащо наложително да са с вериги. Ограничено е прекосяването на коли над 12 т, през проходи те „ Предела “ и „ Петрохан “ и „ Троянски “, както и в проходи те „ Рожен “, „ Печинско “ и „ Превала “ където e неразрешено и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Агенция “Пътна инфраструктура ” моли водачите да карат деликатно и в случай че е допустимо, да лимитират пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Днес в 19 области в Западна, Централна и Южна България – Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново,  Перник,  София – град, Софийска област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол, е избран жълт код за евентуално рисково време за снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и формиране на преспи.
За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и разчистване то на пътя. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР