85 % от проектобюджета за текущи ремонти е предвиден за

...
85 % от проектобюджета за текущи ремонти е предвиден за
Коментари Харесай

Галя Захариева: 85 % от проектобюджета на Нова Загора за текущи ремонти е предвиден за селата в общината

85 % от проектобюджета за настоящи поправки е очакван за селата в нашата община. Важни общински обекти в селата са включени в програмата за планиране, което ще ни разреши да аплайваме незабавно при отварянето на европейски и национални стратегии за финансиране. Това заяви кметът на община Нова Загора Галя Захариева.
 
Това са инфраструктурни обекти, детски площадки, читалища, публични здания и така нататък Чрез този метод подсигуряваме финансиране и резистентност, а не работа за ден или година!
 
Същият метод използваме и за града. Започваме работа по процедурите за утвърдените планове за санирането на 8 блока. Осигурени са средствата и за всички настоящи поправки на детски градини, добави тя.
 
Благодаря на всички, които се включиха в публичните разискванията на политиките по проектобюджета за 2024 година, в който всяко обитаемо място в общината е равнопоставено на останалите. Проведохме съществени полемики с доста оферти и съответни хрумвания. Това ме стимулира още повече, прибавя Галя Захариева.
 
Две са най-големите провокации пред нас: ВиК и пътната инфраструктура.  В проектобюджета сме заложили разнообразни политики за решаването им. Най-големият проблем е ВиК мрежата в селата. Поех персонален ангажимент в къс период да направя среща сред сдружението и хората от Питово и Пъдарево, където ще упорствам да се откри работещо решение за обезпечаване на услугата, приключва кметът на Нова Загора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР