85-годишна израелска жена, която беше пленена от Хамас в продължение

...
85-годишна израелска жена, която беше пленена от Хамас в продължение
Коментари Харесай

Израелски пленник претърпя „ад“ при нападение, но се отнасяше „добре“ в Газа

85-годишна израелска жена, която беше пленена от Хамас в продължение на две седмици, сподели, че е била бита, до момента в който е била отвлечена, само че лекувана „ добре ”, до момента в който сте в линията Газа.

Йохевед Лифшиц беше освободен в понеделник вечерта дружно с друга стара жена, 79-годишната Нурит Купър. Хамас ги освободи по „ филантропични “ съображения в договорка, подписана с посредничеството на Катар и Египет.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Хамас освобождава две дами, държани за заложници след египетско-катарски дипломация Хамас освобождава двама американски заложници от Газа Болничните генератори в Газа ще свършат горивото след 48 часа Катарският емир споделя, че на Израел не би трябвало да се дава „ гратис позволение да убива “ в Газа завършек на списъка

Жените са третият и четвъртият заложник, освободени от Хамас след офанзивата му против Израел на 7 октомври; към 218 души, в това число чужденци и жители с двойно поданство, към момента са в плен в обсадения палестински анклав.


„ Изглеждаха подготвени за това “

Лифшиц, седяща в инвалидна количка пред болница в Тел Авив във вторник, описа, че е била нападната от похитителите си, до момента в който са я карали в Газа на задната част на мотоциклет на 7 октомври.

„ Когато бях на мотора, главата ми беше от едната страна, а останалата част от тялото ми от другата страна “, сподели тя. „ Младежите ме удариха по пътя. Не ми счупиха ребрата, само че беше мъчително и ми беше мъчно да вдишвам. “

„ Минах през пъкъла... не мислехме или знаехме, че ще стигнем до тази обстановка. “

Веднъж в Газа обаче тя сподели, че нейните похитители са се „ отнасяли добре с нея “, давайки на нея и другите пленници „ същата храна, която са яли “ и са довели доктор, който да обезпечи медикаменти.

„ Те се отнасяха към нас нежно и ни осигуряваха всичките ни потребности “, сподели тя, когато беше разпитана за повода да стисне ръката на един от похитителите си сега на освобождението й.

„ Изглеждаха подготвени за това, подготвяха се дълго време, имаха всичко, от което мъжете и дамите се нуждаеха, в това число шампоан “, добави тя.

Лифшиц, който живее в кибуца Нир Оз покрай линията Газа, сподели, че израелската войска е подценила опасността, представлявана от Хамас, и че скъпата защитна ограда „ въобще не е помогнала “.

Заложниците ще имат ли приоритет?

На 7 октомври въоръжени мъже от Хамас покосиха елементи от защитната ограда, разделяща Газа от Южен Израел, като убиха повече от 1400 души и заловиха повече от 220 пленници.

Израел отговори с безмилостна бомбардировка над Газа, опустошавайки огромна част от инфраструктурата на територията и убивайки повече от 5700 души, най-вече цивилни. Според палестинското министерство на опазването на здравето минимум 704 души са били убити от израелските въздушни удари по Ивицата единствено през последния ден. Израел също спря горивото, електричеството и водата на Газа.

Докато Израел се готви за евентуално кърваво сухопътно нахлуване в линията, той подреди на повече от 1,1 милиона палестинци да изтеглят северната част на територията, предупреждавайки, че може да бъдат третирани като „ съучастници в тероризма “, в случай че не го създадат.


Израел сподели, че главната му цел във войната е да „ унищожи Хамас “, само че международните водачи и израелските фамилии приканиха пленниците да имат приоритет.

Френският президент Еманюел Макрон, който посети Израел във вторник, сподели, че обезпечаването на освобождението на пленниците, в това число френски жители, би трябвало да бъде „ първата цел “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който няма самообладание да върне вкъщи 10 американци, за които се счита, че са арестувани в линията Газа, сподели в понеделник, че ще бъде отворен за договаряния за преустановяване на огъня единствено откакто всички пленници бъдат освободени.

Ноам Алон, гаджето на 27-годишна жена, отвлечена от Хамас, е един от многото израелци, които се надяват израелското държавно управление да се концентрира върху тежкото състояние на пленниците. Освобождаването им „ би трябвало да бъде главен приоритет, не да се унищожи Хамас, не да се управлява Газа и нищо друго “, сподели той.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР