840 туроператори и туристически агенти подадоха заявления за помощта от

...
840 туроператори и туристически агенти подадоха заявления за помощта от
Коментари Харесай

Стотици туроператори кандидатстваха за помощта от 10 млн. лева

840 туроператори и туристически сътрудници подадоха заявки за помощта от 10 млн. лв. по оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Бюджетът на всички постъпили оферти е над 64,131 млн. лева Срокът, в който всички крайни консуматори можеха да подават своите заявки за европейско финансиране, изтече на 20 октомври 2020 година в 16.30 часа.

Предстои предложенията да бъдат прегледани. В рамките на процедурата всеки от претендентите имаше право да съобщи в плановото предложение стойност до 10% от оборота за 2019 година, само че не повече от прага на de minimis от 200 000 евро, или 391 166 лева Целта на плана е да се обезпечи действен капитал за справяне с последствията от COVID-19 рецесията за български микро-, дребни и междинни предприятия, извършващи туроператорска и/или туристическа агентска активност по Закона за туризма.

Подаването на плановите оферти се извършваше напълно по електронен път, посредством попълване на банален уеб основан формуляр за кандидатстване посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020).

По самодейност на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова Министерството на туризма стана пряк бенефициент по програмата за европейско финансиране. След извършени срещи и договаряния с браншовите организации и Министерство на стопанската система бе подписано съглашение за даване на европейско финансиране в поддръжка на туристическия отрасъл.

Средствата следва да бъдат употребявани за покриване на настоящите потребности на претендентите и осъществяване на разноски за действен капитал, чиято стойност се калкулира в цената на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР