„Тук сме, за да коментираме разпространените манипулации след задържането на

...
„Тук сме, за да коментираме разпространените манипулации след задържането на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Европа може да спре финансирането към България заради глупостите на Петков /видео/

„Тук сме, с цел да разясняваме публикуваните операции след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова от страна на ръководителите на държавното управление. Чу се, че има отчет на Държавната финансова ревизия, формиран през лятото на 2021 година и той е съображение за противозаконните дейности, подхванати по отношение на нас. Чу се и за различен отчет, който евентуално не съществува, само че ще бъде любопитно да се види, и внушава нередности в контролните системи, свързани с европейските фондове. Това слага под риск цялата система на еврофондовете“, съобщи на брифинг на ГЕРБ ексминистърът на финансите Владислав Горанов.

През декември 2019 година в МФ е постъпил сигнал от съдружници на господин Божков, че избрани хазартни оператори не ползват правилно закона. В резултат на това в Държавната комисия по хазарта не постъпва полагащият се размер такси, свързани с организирането на хазартни игри. „ Аз като министър на финансите насочих този отчет към Държавната финансова ревизия. Тя открива, че фактически за интервал от време има декларирани и регистрирани по-малко от дължимите такси ”, съобщи Горанов.

„Технологията тук е значима. Арест на водача на опозицията, разпореден след показания на министър-председателя, издава тотална институционална неначетеност. Част от изказванията, които чухме от господин Петков, показвам се възпитано – не дават отговор на истината. Аз не бих се учудил, в случай че Европейската комисия спре финансирането към България поради изказванията на министър-председателя, че българската контролна система не работи“, уточни от своя страна Томислав Дончев.

Според него европроектите се ревизират от български инспектори.

„ 90% от поръчките били с 1 претендент? Това е нелепост. И в най-малките общини знаят, че в случай че пуснат подобен конкурс, ще последва финансова промяна “, изясни Дончев.

Той предвижда, че ще последва прекъсване на европари за България, щом самият министър ръководител твърди, че системите за надзор на евросредства не работят. „ Брюксел споделя, че работят. Българският министър председател – че не работят “, съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР