„Огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква

...
„Огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква
Коментари Харесай

Антон Кутев: Властта се измъква от позиция по казуса Русия-НАТО 


„Огромната част от българите са русофили, по тази причина властта се измъква от позиция по проблема Русия-НАТО. Българинът няма да одобри присъединяване на България в някакви дейности против Русия, това ще докара до рухване на държавното управление и до трайни проблеми у нас“. Това съобщи за „Твоят ден“ по NOVA NEWS Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

По думите му има сериозен проблем, който изисква политически решения. „Ясно е, че сме членове на Европейски Съюз и НАТО и няма по какъв начин да се вършим на две и половина, няма по какъв начин да не участваме. Властта се пробва да го пропусне и да не приказва за това поради това, че българският народ не желае военни дейности с Русия“, добави той.

„Трябва да има отстояна позиция по проблема. Позицията може да се трансформира в разграничителна линия в обществото ни, изключително в случай че бъдем въвлечени в конфликти с Русия. Коалицията е изправена пред доста разнообразни проблеми – има тежка икономическа и здрава рецесия. Всичко това дружно води до съществени опасности за държавното управление. Ако властта в околните 1-2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени държавното управление. Няма да си тръгне сам“, сподели Кутев.

По думите му геополитическата обстановка, в която сме сега, е нежелана за народа ни. „Решенията са доста комплицирани и непопулярни, по тази причина властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат учредения, само че дали тъкмо те би трябвало да ги насочат е въпросът. Намираме се на фронтовата линия сред два колоса, би трябвало да намерим пътя“, акцентира той.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР