„На фона на продължаващото напрежение „Газпром“ възобнови доставките на газ

...
„На фона на продължаващото напрежение „Газпром“ възобнови доставките на газ
Коментари Харесай

Путин с остри критики към САЩ: Опитват се да ни вкарат във война с Украйна!

„На фона на продължаващото напрежение „Газпром“ възобнови доставките на газ към Западна Европа, само че малко по-късно още веднъж ги спря

Испанското издание „Ел Паис“ разгласява хипотетичните отговори на Съединените щати и НАТО на настояванията на Русия във връзка с сигурността. Повечето съветски оферти са избрани като неприемливи, само че съдружниците оставят отворена вратата за договаряния. Документите не са оповестени публично, а НАТО и Русия са отказали да разясняват достоверността им. Руският президент Владимир Путин насочи остри рецензии по отношение на Вашингтон. На фона на продължаващото напрежение „Газпром“ възобнови доставките на газ към Западна Европа, само че малко по-късно още веднъж ги спря, съобщи Българска национална телевизия.

За първи път от повече от месец съветският газ потече в западна посока, въпреки и за към час. Според европейски страни Русия съзнателно задържа доставките, с цел да форсира утвърждението на „Северен поток 2“, посредством който природният газ ще стига до Германия, заобикаляйки Украйна. Бъдещето на газопровода е неразбираемо на фона на опасенията на Запада, че Москва приготвя инвазия в Украйна.

Русия има разновидности по какъв начин да се защищити от възможни американски наказания и да сведе до най-малко следствията от тях, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков и прикани Белия дом да спре да подклажда напрежението.

По-рано президентът Владимир Путин упрекна Съединените щати, че се пробват да вкарат страната му във война с Украйна, търсейки предтекст да наложат спомагателни наказания на Москва.

„Вярвам, че Съединените щати не се вълнуват толкоз от сигурността на Украйна, колкото се пробват да подкопаят Русия. А това е проблем. В този случай Украйна се трансформира в инструмент за реализиране на тази цел. Това може да стане по доста способи: посредством вкарването ни във боен спор и посредством налагане на тежки наказания. Ако желаеме да избегнем този тъмен сюжет – а ние желаеме тъкмо това, то би трябвало всички да зачитат ползите на останалите страни, в това число на Русия, а по-късно би трябвало да намерим някакво решение на въпроса“, съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

В отговор Белият дом удостовери, че вратата за договаряния остава отворена. Според Франция към този момент няма признаци, че Русия е подготвена да нахлуе в Украйна, само че обстановката на руско-украинската граница е доста сериозна.

„Президентът Путин би трябвало да каже дали желае да бъде този, който тласка към нестабилност или има предпочитание за деескалация. Инициативата, която ние поехме, за възобновяване на срещите в Нормандски формат, които не са провеждани две години, е добър знак. Диалогът би трябвало да продължи“, счита министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан.

Нови сателитни фотоси демонстрират скупчването на военни сили в разнообразни точки в Западна Русия, Беларус и Крим наоколо до украинските граници. Продължава и подготовката за взаимни учения сред Русия и Беларус, които ще се проведат наоколо до границите на членките на НАТО Полша и Литва.

Междувременно, международният и олимпийски първенец по бокс Владимир Кличко се записа като доброволец към силите за териториална защита на Киев, дружно с брат си Виталий, който е и кмет на украинската столица.

„Има два метода – да бягаш или да се изправиш пред предизвикването. Изборът ми е да пазя фамилията си, приятелите, околните и щерка ми“, съобщи някогашният първенец по бокс Владимир Кличко.

Силите, към които се причисляват братя Кличко, ще пазят Киев при възможна опасност.


https://epicenter.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР