„Хиляди пъти съм се качвал на сцена, но никога не

...
„Хиляди пъти съм се качвал на сцена, но никога не
Коментари Харесай

Ивайло Христов с награда за изкуство „Добри Чинтулов“ на Сливен: Разбрах как се е чувствал Одисей, като се е върнал в своята Итака

„Хиляди пъти съм се качвал на сцена, само че в никакъв случай не съм бил толкоз разчувствуван. Всяка плочка, всяко дърво в Сливен свързвах със собствен спомен. Разбрах по какъв начин се е чувствал Одисей, като се е върнал в своята Итака. И се заредих с нова сила. Колко е хубаво човек да се връща към началото. Ето, това ми се случи през днешния ден. Имах един прелестен ден и по тази причина ви благодаря!“ – това съобщи Ивайло Христов от сцената на концертната зала „Сливен“.
 Ивайло Христов получи огромната премия на община Сливен за литература и изкуство  Дора Енева /вляво/ е тазгодишният притежател на премията  доц.д-р Ружа Маринка е носителят на премията  Прокуристката на  В концерта участваха оперните артисти Беса Лугичи, сопран, и Михаил Михайлов, тенор  Момент от тържествения концерт-спектакъл
На церемониален концерт-спектакъл послучай празника на Сливен Димитровден кметът Стефан Радев му връчи огромната годишна премия за литература и изкуство „Добри Чинтулов“. Професорът в НАТФИЗ, режисьорът и артистът Ивайло Христов бе определен за оценката след скрито гласоподаване на преднамерено основана социална комисия за избор на носителя. Един от най-успешните и обичани български артисти, с над 130 функции в театъра и киното, е почнал професионалния си път от Сливенския трагичен спектакъл „Стефан Киров“.

За празника на града бяха връчени още три награди. Управителите на „ХЛ-Топмикс“ Пламен Даскалов, Стефан Колев и Йенс Рейман бяха удостоени с премията за стопанска самодейност на името на първия фабрикаджия Добри Желязков. На доц.д-р Ружа Маринска, учител по история на изкуството в Националната художествена академия и в Нов български университет, бе присъдена премията „Д-р Иван Селимински“. Отличието е за проучванията, които е направила, за творчеството на известни сливенски създатели – художници-класици. Сред тях са Димитър Добрович, Сирак Скитник, Донка Константинова. Наградата „Милосърдие“ получи собственичката на пътна организация „Дорис“ Дора Енева, която от 13 години обезпечава гратис с рейсовете на „Дорис“ на онкологично заболели от Сливен до Стара Загора и назад.

В концерта участваха Сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков, смесеният хор „Добри Чинтулов“ с диригент Методий Григоров, оперните артисти Беса Лугичи и Михаил Михайлов, артистите от трагичния спектакъл Ивайло Гандев, Вяра Начева, Августин Демерджиев и Димитър Даскалов. За първи път прозвуча осъществяване на музикалния орган, който бе инсталиран неотдавна в концертната зала. Органист бе Мария Славова.

Президентът Румен Радев изпрати приветствен адрес за празника на Сливен. Поздравителни адреси бяха получени още от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, премиера Бойко Борисов, от основния прокурор Сотир Цацаров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР