„Безотговорно“ – така ръководството на управляващата партия ГЕРБ в Сливен

...
„Безотговорно“ – така ръководството на управляващата партия ГЕРБ в Сливен
Коментари Харесай

ГЕРБ в Сливен: Гласуваното намаление на имотния данък е безотговорно

„Безотговорно“ – по този начин управлението на ръководещата партия ГЕРБ в Сливен дефинира гласуваното понижение на имотния налог в Сливен, което стана на последното съвещание на общинския съвет. Данъкът падна от 3,2 на 2,7 промила за жилищните и нежилищните парцели под натиска на цивилен митинг и предложение на Българска социалистическа партия, локалната коалиция „Съюз за Сливен“ и други по-малки партии.

Намалението няма да се отрази сензитивно на сумите, които жителите заплащат за жилищните си парцели. За сметка на това притежателите на нежилищни парцели, компаниите, които и до момента са плащали най-ниския заможен налог и такса боклук измежду регионалните градове в страната, ще заплащат още по-малко – споделиха от ГЕРБ. В същото време общите постъпленията от налог здания ще намалеят с 930 хил.лева.

„Фактически ние се лишихме от близо 1 млн.лева, с цел да осигурим комфорт на бизнеса, който така и така заплаща най-ниските данъци в страната“ – разяснява Здравко Костадинов, общински водач на ГЕРБ и общински консултант. Той добави, че взетото решение основава редица терзания. „От предходната година община Сливен извършва стратегия за финансово излекуване поради големите отговорности, които наследихме. Ние бяхме първата община /сред останалите във финансово излекуване – б.р./, която получи транш от страната в размер на 5 млн.лева за подкрепяне. Голям е рискът финансовият министър да си приспадне тази сума от дотацията. Очаквахме и втори транш до края на годината. Но той е под въпрос, доста сме разтревожени“ – разяснява още водачът на ГЕРБ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР