„Ако на жителите на българската столица им предлагат да се

...
„Ако на жителите на българската столица им предлагат да се
Коментари Харесай

Митрофанова: София се солидаризира с нацисткия режим в Киев

„Ако на жителите на българската столица им оферират да се разхождат близо до улицата, наречена с името на почитатели на помагача на Хитлер – Бандера, съветската страна има цялостно морално право да изрази съдбоносен митинг във връзка със устрема на публична София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев. Моля, решете към този момент този фундаментален въпрос.“

Това съобщи посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова на постоянния си брифинг, оповестен във Фейсбук, във връзка решението на Столичния общински съвет да кръсти алея и площад наоколо до постройката на дипломатическото посланичество с имената „Героите на Украйна“и „Борис Немцов“.

„Предизвиква неразбиране пламенността на редица деятели да предизвикват преименуване на улици в градовете на България, където се намират съветските представителства. Страниците на историята на родината ми съхраняват паметта за подвизите на синовете на украинската земя, които храбро се борят против „ кафявата чума “ в редовете на Съветската армия“, завява още Митрофанова.

Горещо поддържаме самодейността на софийската администрация при положение, в случай че обсъжданото ново наименование е респект към паметта на героите на Съветския съюз – маршали Тимошенко, Рибалко, Кожедуб, генерал-полковници Жмаченко и Людников, именития партизански пълководец Ковпак и доста други герои, популяризирали се в боевете за моето родно място и свободата на Европа. Ние пазим паметта и надълбоко почитаме великите дейци на културата и науката, дали огромен принос за развиване на международната цивилизация. За такива герои – безконечна памет и популярност.

За войната в Украйна

Министерството на защитата на Русия обезпечава условия за украинските военнопленници, изцяло съответстващи на всички условия на Женевската спогодба. Всички пленници са третирани съгласно интернационалното филантропично право. Те се съдържат в почтени условия, са обезпечени с храна три пъти дневно, получават навременна квалифицирана здравна помощ. Организирано е взаимоотношение с Международния комитет на Червения кръст. Обръщаме внимание на започнатата от Киев огромна акция по произвеждане на подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на украинските жители.

Като образец, съгласно доказаната информация на Министерството на защитата на Русия, вечерта на 4 април т.г. в обитаемо място Мошчун на 23 км северозападно от Киев, от военнослужещите от 72 украински основен център за психически интервенции е извършено следващо (след сюжета в гр. Буча) снимане на режисура за сякаш многочислени жертви измежду мирното популации, с цел да бъде публикувана тя в западните медии. Подобни „ мероприятия “ от украинските специфични служби също са проведени в Суми, Конотоп и други градове. За присъединяване в сходни акции хора получават по 25 $.

Призоваваме българските жители да са деликатни и да не се доверяват безапелационно на непотвърдена „ сензационна “ информация.

За доставките на оръжия

Продължаваме да следим разискването от българския истаблишмънт по отношение на вероятни доставки на оръжия и боеприпаси за украинските националисти. Убедени сме, че такава стъпка от страна на публична София ще спомага единствено за в допълнение ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за по-нататъшно създаване на руско-българския разговор. Надяваме се, че управлението на България се преценява с всички опасности на сходно решение.

За изгонените съветски дипломати

Миналия петък Министерство на външните работи на България за следващ път без учредения разгласи посланик на посолството за личност нон грата. При това изгонването на сътрудника ни тук се представяше като надали не реакция на сякаш осъществяваната от посолството подривна работа за утежняване на връзките сред България и Северна Македония, задачата на която сякаш била да не се допусне влизането на съседката на България в Евросъюза. За този случай има една съветска сентенция – “не би трябвало да прехвърляш от болна глава на здрава ”. Прави ни усещане, че пуснатият от горната страна “правилник ” по изпъждане на сътрудници на Посолството се ползва с изцяло измислени предлози“, се акцентира в поста на Руското посолство в България.

За вандализма по отношение на монументи от руския интервал

„С оскърбление би трябвало да установяваме зачестилите случаи на опозоряване на монументи на руски воини освободители на Европа от фашизма в България. Смятаме дейностите на вандалите за безчовечен. Призоваваме българските управляващи да вземат нужни действени ограничения по недопускане на сходни прояви“, приканват от съветското посолство.

За доставките на газ

Българската страна е осведомена документално за въвеждане на нов ред на заплащания за доставките на съветски газ за редица страни, в това число Република България, в сходство с който те ще се правят в рубли посредством специфична сметка в „ Газпромбанк “ със опазване на настоящата цена и други параметри на настоящите контракти. Русия продължава да доставя газ в цялостен размер съгласно настоящите контракти, в това число по газопреносната система на Украйна.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР