“В един перфектен свят ще играя финал с Надал”, заяви

...
“В един перфектен свят ще играя финал с Надал”, заяви
Коментари Харесай

Жесток скандал беляза мача на Гришо! Димитров побесня, включи турбото и преобърна мача…

“В един съвършен свят ще играя край с Надал”, съобщи Григор Димитров преди 1/8-финалите на АТП 500 шампионата в Барселона. А в този момент, на Централния корт – “Рафаел Надал”, Гришо влезе в спор от Топ 16 на надпреварата с Малек Джазири (Тунис). Сблъсъкът се очерта трагичен, резултатът в сетовете е 1:0 за Гришо.

Срещата може да гледате  ТУК!

ЛИНК 2!

ЛИНК 3!

При победа, Григор ще играе на 1/4-финалите с Кареньо Буста (Испания) или Манарино (Франция). 1/2-финал пък ще подсигурява завръщане на Димитров в Топ 4 на Тура.

Лидер в схемата на конкуренцията е Краля на клея – Надал (Испания). Гришо може да премери сили с Рафаел в възможен край на шампионата.

По-рано през сезона Димитров загуби изненадващо с 1:2 сета от Джазири на мощната конкуренция в Дубай.

Григор все още е пети в тенис-ранглистата при мъжете, Малек Джазири е под номер 88 във въпросното нареждане.

Успех ще даде на Гришо положителни шансове за офанзива на ново влизане в Топ 4 на ранглистата, още при идващото възобновяване на класирането.

Без пробиви до първата отмора в мача – 2:1 гейма за Григор. Джазири изравни – 2:2. След това Малек реализира брейк – 3:2 за съперника на Гришо. Сервис-гейм на 30 за Джазири, Димитров изостана с 2:4. Подаване на 30 за Григор – 3:4.

В идващия гейм се развихри мини-скандал. При опция за пробив за Гришо, Джазири насочи топка наоколо до линията. Така и не стана ясно дали отиграването е вътре в полето. В обстановката се сътвори усещане, че геймът свършва. Съдията, разглеждайки отпечатък на корта, обаче реши, че топката е добра. Григор пък стачкува бурно. Точката се преигра, стигна се до тъждество, по-късно обаче Димитров натисна турбото и реализира брейк – 4:4, разяснява Пик.

Подаване на нула за Гришо и 5:4.

Григор е извънредно мобилизиран, след оспорването на реферското присъждане, Димитров усъвършенства доста представянето си в дуела.

Зададе се маратоснки сервис-гейм на Джазири. Изключително класни отигравания от страна и на двамата тенисисти. А Малек съумя да отрази късмет за пробив (сетбол) и изравни – 5:5. Подаване в интерес на Гришо и 6:5.
Малек Джазири сервира за оставане в сета – 0:15, 0:30, 0:40, 15:40, 30:40, 40:40, точка за Гришо – пети сетбол, брейк – 7:5 за Григор в частта.Вторият сет започва с пробив на 30 в интерес на Джазири. Подаване на 15 за Малек, задатъкът е вкоренен. Гейм на нула за Гришо – 1:2.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР