“Демократична България” ще подкрепи премиера във връзка с оставката на

...
“Демократична България” ще подкрепи премиера във връзка с оставката на
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепи позицията на премиера

“Демократична България” ще поддържа премиера по отношение на оставката на военния министър Стефан Янев, съобщи националният представител от партията Ивайло Мирчев, оповестява пресцентърът на обединението.

“Заставам зад всяка дума на премиера Кирил Петков. Ще чакаме новото предложение. Аз имам вяра, че то ще бъде извънредно положително ”, показа Мирчев като добави, че министър председателят и държавното управление работят в синхрон.

По думите му, работата им като съдружен сътрудник е да изразят мнението си по задоволително явен и безапелационен метод. До момента от Демократична България считат, че Петков се оправя повече от чудесно с рецесията.

Мирчев съобщи, че е притеснително български военачалник от НАТО да употребява терминологията на съветския президент Владимир Путин, наричайки пълномащабната офанзива против Украйна “военна интервенция ”. Според него в думите на Янев се открива “путинова реторика и опит за рекет на държавното управление и коалицията”.

“Не може един министър да рекетира и да има този метод на връзка. Още повече, че той е български офицер, от който се чака малко повече геройство и достолепие ”, акцентира депутатът, представен в известието.

Според него през последните години България не се държи като член на НАТО и същински съдружник, което провокира компликации при разчитането на поддръжка от сътрудниците ни в съюза.

“Войната на Путин е не против Украйна, а против целия цивилизационен ред в света. И ние не можем да бъдем на страната на един полудял деспот, който сега с изключение на всичко друго си е и поставил ръката на аленото копче на нуклеарния боеприпас и плаши с него. Нашата задача през днешния ден е да подсигуряваме сигурността на България ”, сподели той.

Мирчев уточни, че оправянето с рецесията е една от главните задания на ръководещите. Той напомни, че съгласно финансовия министър има задоволително буфери в бюджета за 2022 година, а на 1 юли се чака и актуализация.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР