82% от учителите искат да има редовен учебен процес от

...
82% от учителите искат да има редовен учебен процес от
Коментари Харесай

82% от учителите искат нормална учебна година - slava.bg

82% от учителите желаят да има постоянен образователен развой от идващия месец, а разновидностите за хибридна форма на образование, в която част от децата учат отдалечено изрично се отхвърлят. Това демонстрира анкета измежду учителите, извършена от профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа ", съобщи Сега.

Много родители упорстват да имат избор по какъв начин децата им да стартират образователната година, само че министерството на образованието изрично не поддържа това и счита, че в полза на всички е занятията да стартират присъствено. Решение по тези основни въпроси и протоколи на работа се чакат в идващите дни.

Само 13% от учителите са съгласни на образование в електронна среда, а 6% са подготвени на хибридна форма - постоянни часове и е-обучение след тях. На различен въпрос особено ориентиран към хибридния формат, 55% твърдо го отхвърлят, а 36% споделят, че биха го създали, само че ще им е доста мъчно. 81% от учителите не са съгласни родителите да имат право на избор, а 15% считат, че този избор би трябвало да се предложи, тъй като по този начин е демократично.

Едва 23% считат, че учебното заведение е сигурна среда. 15.9% считат, че носи риск за здравето на учители и възпитаници, 67% - че има "известен риск ", а 9% - че рискът е огромен и са подготвени да не стартират работа. 58% от учителите не са съгласни да има камера със тон в класната стая, с цел да могат учениците и родителите да ги виждат, с цел да се образоват в електронна среда в домашни условия, посредством виртуалната класна стая в образователния час, по време на постоянния образователен развой. 41% са съгласни на този вид.

Рамката от правила, която създава МОН е на финалната права и всяко учебно заведение към този момент работи по спешни проекти при положение на инфектиран възпитаник или чиновник, показват от просветителния профсъюз. Оттам твърдят, че се работи за предварителна защита на конфликтните точки, при среща на повече възпитаници и личен състав, заниманията по ползи и компилацията сред просветителни институции, по отношение на заложените образователни и планови действия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР