81-годишният Филип Солерс, който е един от най-известните френски интелектуалци

...
81-годишният Филип Солерс, който е един от най-известните френски интелектуалци
Коментари Харесай

Филип Солерс, съпругът на Юлия Кръстева: Досието ѝ е фалшиво!

81-годишният Филип Солерс, който е един от най-известните френски интелектуалци и брачен партньор на Юлия Кръстева, наруши мълчанието към досието ѝ.
На уебстраницата на " La Règle du jeu " ( " Правилата на играта " ) - списание за литература, философия, политика и изкуство, чийто издател е видният френски интелектуалец Бернар-Анри Леви, Солерс дава воля на гнева си и написа: " Защо старите български тоталитарни секрети служби в този момент разгласяват " архиви " против Юлия Кръстева, които тя яростно опровергава? Защо реномирани вестници като " Ле Монд " и " Л‘Обс " повтарят тази погрешна информация? ", съобщи БНЕС.
Солерс счита, че публикацията за " Аферата Кръстева " в " Льо Монд " неслучайно е била оповестена паралелно с информацията за отравянето на сътрудника Сергей Скрипал, както и че неслучайно създателят на публикацията в " Л‘Обс " е български публицист от София.
Настъплението против Кръстева, по думите му, се било трансформирало в " популистко-фашистки фестивал ", против който се възправили най-малко смелите демократи в България.
По мотив неговия текст " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " написа: " На своята уебстраница Юлия Кръстева на два пъти опроверга обвиняванията и заплаши със съд тези, които ги повтарят. Реторичният амок на Солерс подкопава отбраната ѝ и дава доказателство за отчаянието на обвинените, с които към този момент от две седмици не се е солидаризирал нито един френски интелектуалец. Единствено историчката Соня Комб, която живее в Берлин и е авторка на книга за Щази, припомня за презумпцията за невиновност и приканва към въздържаност. " Архивите могат да бъдат и извор на дезинформация ", написа Комб в " Льо Монд ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР