81-годишна вдовица от Южна Корея е единственият човек, живеещ на

...
81-годишна вдовица от Южна Корея е единственият човек, живеещ на
Коментари Харесай

81-годишна - единственият жител на остров, любим на туристите

81-годишна вдовица от Южна Корея е единственият човек, живеещ на противоречив остров в Японско море. Островите Докдо са в центъра на териториална борба сред Япония и Южна Корея повече от 300 години, оповестява Profit.bg.

``
реклама

И сега Ким Син-йеол е единственият човек, който живее там.

Докато разнообразни длъжностни лица, като служители на реда и оператори на фарове, както и туристи идват и си отиват, Ким е единственият човек, който остава на Докдо като непрекъснат гражданин.

Тя живее там от 1991 година, когато се реалокира със брачна половинка си. Той умира през октомври предходната година, само че Ким няма проекти да се мести.

" Тя сподели, че животът на Докдо е релаксиращ ", показва синът й. " Ако е там, мозъкът й е спокоен ".

Островът на Ким е в центъра на дълготраен спор. Според Япония, Южна Корея нелегално заема територията, която страната назовава ​​островите Такешима. Япония твърди, че тя е нейна суверенна територия от 17-и век.

Корейците пък настояват, че Докдо, както назовават те архипелага, им принадлежи от 6-и век.

Въпреки че се намират на три часа път с ферибот от континента, повече от 160 000 туристи посещават островите всяка година, макар че не всички от тях стъпват на твърда земя. През 50-те години на предишния век корейците разполагат въоръжени охранители, с цел да затвърдят контрола си.

Ким раполага с единствения дом на острова - и корейското държавно управление не възнамерява да предизвиква други да се реалокират на тази земя. Според тях, има място единствено за едно непрекъснато домакинство на Докдо. Дъщерята и зетът на Ким също възнамеряват скоро да живеят там

" Това е знак, че цивилните не престават да живеят на островите Докдо ", казма Ким Джин-хи, дъщерята на Ким, за CNN. " Никога  не сме си мислели да ги напуснем ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР