800 делегати от цялата страна учредиха в НДК партия Български

...
800 делегати от цялата страна учредиха в НДК партия Български
Коментари Харесай

Учредиха партия Български възход с председател Стефан Янев

800 делегати от цялата страна учредиха в НДК партия " Български напредък ". За ръководител беше определен Стефан Янев.

Бившият длъжностен министър председател реши да сътвори партия, откакто подаде оставка като боен министър в кабинета „ Петков”.

Амбицията на Янев е „ Български възход” да бъде една от партиите в идващия парламент.

Новата политическа групировка ще работи с всички партии и няма да чертае червени линии, съобщи Стефан Янев.

" Целта на партията е стабилно да се работи за осъществяване на българския народен интерес, да се работи за сигурността на българските жители, за тяхното благополучие и, несъмнено, българските жители да живеят в изискванията на правдивост и съгласие със себе си и сред институциите и управляващите, " изясни някогашният длъжностен министър председател.

Янев сподели, че партията ще взе участие в възможни предварителни избори, а разграничаването на съоснователката на „ Български възход” Ралица Симеонова дефинира като " персонален избор ".

" Целта на това заседание беше да се одобри устава, да се изберат управителни органи на Политическа партия " Български напредък " и всички документи да бъдат показани в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и посетители. Целта на днешното заседание е изпълнена, може да се поздравим с следващата минала стъпка и вървим към регистрация ", сподели още той.

" Това е дълготраен партиен индивид, който има упоритост да взе участие във всички типове избори, в това число в случай че има предварителни парламентарни ", безапелационен беше той.

По думите му сега „ лявото " и „ дясното " политическо пространство за неразбираемо обусловени.

" " Български напредък " ще работи в идеологическия набор на народен консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към обичайните полезности - учебно заведение, семейство, религия, общественост, колектив сред българите. Това политическо пространство допуска взаимоотношение с всички политически сили. Нашата партия ще сплотява всички качествени морални хора с гении ", уточни Янев. И добави: „ Това беше заседание на хора със свободен дух и свободна воля”.

Източник: БНР, Нова тв

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР