80 образователни институции от цял свят са представени на на-голямото

...
80 образователни институции от цял свят са представени на на-голямото
Коментари Харесай

Форум на световното образование се провежда в София

80 просветителни институции от целия свят са показани на на-голямото интернационално ревю Световно обучение, което се организира в София. За първи път се показва финансов справочник на кандидат-студента.

Има ли промени за кандидатстване в чужбина и по какъв начин ще се отрази Брекзит споделя репортерът ни Стоил Рошкев.

София

На този стадий няма отлив от броя кандидатствали в университети във Англия поради брекзит, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия Ирина Христова, координатор на плана „ Световно обучение “. Тази година финансирането там е обезпечено, добави тя.

Няма отлив и от интереса на 11-класниците за идната година.
Ирина Христова, координатор на плана „ Световно обучение “: Вчера задаваха въпроси за съответни образователни заведения, през днешния ден са на масата на университетите и питат за своето бъдеще. Очаква се, че откакто Шотландия подсигурява финансиране за идната година за студенти от Европейски Съюз, без значение от Брекзит, най-вероятно и Англия ще везме решение.
В Дания тази година приемът се изтегля по-рано за подаване на документи, съобщи Ирина Христова. Учебните заведения изискват по-високо равнище на британски език и математика, като за нея се брои и броят часове, както и за материала, който би трябвало да е затрупан.
 Годишна среща на бизнеса с държавното управление Годишна среща на бизнеса с държавното управление
Бизнес и държавно управление се срещнаха още веднъж за 12 път в София. Тема на диалог с изключение на Европредседателството, неналичието на фрагменти за промишлеността и миграцията...

Финансовият справочник на кандидат-студента е инструмент, с който фамилиите могат да възнамеряват разноските за образование.
Ирина Христова, координатор на плана „ Световно обучение “: Семействата нормално възнамеряват две-три години по-рано страната, в която ще учи тяхното дете. Това е обвързвано с разноските за живот, стипендии, за образование. Всичко това е обяснено в Наръчника за страни от Европейски Съюз и Европа.
Тя добави, че в наръчника се покриват детайли като ежедневни разноски, типове стипендии и суми, както и такси за образование.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР