80-годишният наследник на модна къща Hermés реши да завещае състоянието

...
80-годишният наследник на модна къща Hermés реши да завещае състоянието
Коментари Харесай

Наследникът на модна къща Hermés реши да завещае състоянието си на градинаря си

80-годишният правоприемник на фешън къща Hermés реши да завещае положението си на марокански градинар и фамилията му, съобщи El País.

Френският милиардер Никола Пуех, който живее в Швейцария, подаде оставка от борда на шефовете на една от най-старите фешън къщи в света през 2014 година Въпреки това той към момента има 5,7% от акциите на Hermés. Личното положение на Пюеш се прави оценка на почти 10 милиарда евро.

Самотният и бездетен мъж ненадейно реши да промени последната си воля. Според наследството му от 2011 година положението му трябвало да отиде в благотворителната фондация Isocrates. В началото на декември обаче швейцарските медии научиха, че още през октомври 2022 година Пуех е изпратил писмо до юриста си, в което е показал желанието си да осинови своя градинар и да му трансферира положението си.

Името на евентуалния нов милиардер не се оповестява, само че се знае, че той е на 51 години, идва от Мароко и е женен за испанка. Двойката има две деца.

Фондация Isocrates се оплака, че решението на Пуех е „ ненадейно и едностранно “ и съобщи, че дейностите на фонда в интерес на обществото в този момент са „ застрашени заради условия, които не могат да бъдат следени “.

В момента процесът по смяна на наследството не е завършил и не е известно тъкмо какъв брой пари ще получи градинарят на милиардера. Въпреки това се счита, че той и фамилията му могат да получават към 40 милиона евро годишно от дивиденти единствено от активите на Пуех.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР