80-годишен американец бе арестуван, защото създал овце-мутанти. Артър Джак Шубарт

...
80-годишен американец бе арестуван, защото създал овце-мутанти. Артър Джак Шубарт
Коментари Харесай

Тарикат създавал клонирани овце-мутанти да ги ловуват богаташи

80-годишен американец бе задържан, тъй като основал овце-мутанти. Артър " Джак " Шубарт е притежател на отдалечено ранчо за " различен добитък " в едва популации американски щат Монтана, оповестява Gizmodo.

През 2013 година Шубарт внесъл нелегално биологична тъкан от архар Марко Поло (Ovis ammon polii) - най-голямата овца в света. Овцете от този тип са застрашени и предпазени - както от интернационалните контракти, по този начин и от законодателството на Съединени американски щати. Щатът Монтана не разрешава вноса на тях или техни елементи в опит да отбрани локалните американски овце от заболявания.

Шубарт употребявал услугите на учени, с цел да сътвори 165 клонирани ембриона от противозаконната тъкан, с която се сдобил. Той вградил ембрионите в овце-майки в ранчото си, създавайки нов тип мутанти. Целта му била да има най-огромните овце в Съединени американски щати, които да бъдат ловувани от заможни и богати клиенти на ранчото му.

В следствие той предложил животните за трофеен лов на свои клиенти. Шубарт даже почнал да продава сперма от мутантите на други ранчота в Съединени американски щати.

" Това беше дръзка скица за основаване на солидни хибридни типове овце, които да се продават и ловуват като титли ", сподели в прессъобщение помощник-главният прокурор Тод Ким от отдела за околната среда и естествените запаси на Министерството на правораздаването.

" В преследването на тази скица Шубарт наруши интернационалното право и Закона на Лейси, като и двата пазят жизнеспособността и здравето на локалните популации от животни ", продължи Ким.

Шубарт може да бъде наказан на до пет години затвор.

Освен това го чака санкция, която може да доближи до $250 000. Делото против американеца ще продължи през юли, написа +Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР