80 Ferrari-та, 25 Lamborghini-та и 207 Maserati-та се движат по

...
80 Ferrari-та, 25 Lamborghini-та и 207 Maserati-та се движат по
Коментари Харесай

Повече Porsche-та, отколкото Лади се карат в България

80 Ferrari-та, 25 Lamborghini-та и 207 Maserati-та се движат по пътищата на България. Това демонстрира справката за записаните в Пътна полиция леки коли, което значи, че 419 нашенци се надбягват с вятъра единствено зад кормилото на италианските суперскъпи спортни коли.

Соцвозилата като ВАЗ стават екзотика даже по селата, отбелязва в. „ 24 часа “.

За 6 м. от края на 2017 година са регистрирани нови 8 Ferrari-та и 20 Maserati-та. За този интервал Lamborghini-та са намалели със 7 броя, което значи, че са продадени в чужбина. Всъщност с изключение на спортната кола се създават и трактори от тази марка, които са общо 29 в България.

19 от Ferrari-та в България са нови, другите са на възраст над 5 и даже над 10 година Само 8 от Lamborghini-та идват от завода. Най-много от тях са от 11- до 15-годишни. Най-много нови коли от трите марки са Maserati - цели 118 от всички 207. Ново Ferrari коства към 700 хиляди лева, ново Lamborghini-та - приблизително 650 хиляди лева

Британският състезателен звяр Aston Martin очевидно не е толкоз известен измежду богаташите в България.

27 са колите от тази марка, като единствено 8 от тях са създадени в последните 5 година До края на 2017 година са били общо 23. За шестте месеца от този момент са купени 4, като 2 от тях са чисто нови.

Повече българи карат Porsche, в сравнение с Лада да вземем за пример, демонстрира статистиката на Пътна полиция. Немската машина употребяват 3312 водачи, а Ладите в придвижване са 2355. Руският автомобил към момента се създава и се купува в България. За половин година Porsche-та са се нараснали с 234 броя. За съпоставяне - новорегистрираните Лади за същия интервал от края на 2017 година до момента са 197.

Трабантите от ден на ден понижават и сега са 2133 - над хиляда по-малко, в сравнение с са Porsche-та. 2371 са били трабантчетата към края на 2017 година, което значи, че единствено за 6 м. са спрени от придвижване и бракувани 238 от картонените коли.

В началото на 2018 година от прокуратурата разпоредиха на Национална агенция за приходите инспекция на приходите на хората със скъпи коли.

Преди това от полицията бяха изпратили информация какъв брой лимузини и суперскъпи спортни коли се ръководят в България. В справките беше посочено, че против част от физическите лица има сигнали в Министерство на вътрешните работи за закононарушения, в това число за данъчни измами. Данъчните още ревизират приходите на притежателите им, като се проучва и дали цената на придобиване подхожда на пазарната стойност все още на договорката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР