8. Пекинският човек“ Копие на Пекинския човек“ През 1923 година в

...
8. Пекинският човек“
Копие на Пекинския човек“ През 1923 година в
Коментари Харесай

13 световни ценности, които все още липсват

8. „ Пекинският човек “

Копие на „ Пекинския човек “

През 1923 година в пещера наоколо до Пекин е открита вкаменелост на хоминид, който е наименуван „ Пекинският човек “. През 1941 година вкаменелостите изчезват по време на японска инвазия в Китай. Днес не е ясно къде се намират вкаменелостите.

9. Картина на Рафаело Санцио

Италианският художник Рафаело Санцио (1483 – 1520) рисува този впечатляващ „ Портрет на млад мъж “. Самоличността на младия мъж и точната дата, на която Рафаело го е нарисувал, са неразбираеми. Картината е била владеене на Музея в Краков, когато през септември 1939 немската войска нахлува в Полша. Немците вземат картината от музея с желанието да я изложат във Führermuseum в Линц. Führermuseum в никакъв случай не е издигнат, а картината е забелязана последно във вилата на Ханс Франк в Германия през януари 1945. Ханс е генерал-губернатор на Полша и след войната е наказан на гибел на Нюрнбергския развой. Местоположението на картината на Рафаело не е открито.

10. Кралското сандъче

През 1800 принцеса Изабела Чарториска основава по този начин нареченото кралско сандъче, в което има сбирка от артефакти от кралски фамилии, управлявали Полша. Сред тях имало бижута, носени от полски крале, творби на изкуството и други. Ковчежето е взето от нацистите след нахлуването им в Полша през септември 1939.

11. “Победоносните старания на любовта “

Уилям Шекспир написа пиесата „ Победоносните старания на любовта “ , въпреки че нито едно копие от нея не е непокътнато до през днешния ден. Мнозина имат вяра, че тя е продължение на „ Напразните старания на любовта “  – комедия, която Шекспир написа през 1590-те години. Документи от интервала демонстрират, че „ Победоносните старания на любовта “ е оповестена през 1598 и е продавана до 1603, само че нито едно от копията не е намерено до ден-днешен.

12. „ Глава на Фавн “ от Микеланджело

Главата на фавн – която е комбиниране сред човешка и глава на козе митологично творение, е статуя на Микеланджело. Музеят Барджело във Флоренция има главата до август 1944, когато тя е открадната. Смята се, че немски бойци вземат маската някъде сред 22.08 и 23.08.1944, след което я слагат в камион. От тогава местоположението ѝ е незнайно.

13. „ Леда и лебедът “

Картината на Микеланджело „ Леда и лебедът “ изобразява сцена от античната митология, при която господ Юпитер, видоизменен като лебед, съблазнява Леда – кралицата на Спарта. От тяхната обич се ражда Хубавата Елена. Днес това произведение на изкуството е изгубено. Оцелели са единствено няколко копия, които демонстрират, че картината на Микеланджело е била много еротична, като Леда е изцяло гола. Мнозина считат, че през годините някои хора просто не са можели да одобряват прекомерно еротичния тип на творбата и в даден миг то е било унищожено.

ВИЖ ЧАСТ 1-ва: 13 международни полезности, които към момента липсват (1 част)

Източник: livescience.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР