8-партиен парламент с първа политическа сила -СДС. Това сочат данните

...
8-партиен парламент с първа политическа сила -СДС. Това сочат данните
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: 8-партиен парламент, БСП вече на пета позиция


8-партиен парламент с първа политическа мощ -СДС. Това сочат данните на ново проучване на „ Арфа рисърч “ за публичните настройки в навечерието на изборите.

Изследването е извършено в интервала 25-27 септември измежду 1025 пълнолетни българи от цялата страна. Информацията е събрана по метода на директното стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.



Наблюдава се лека готовност измежду твърдите симпатизанти на и леко нарастване на % дали своят вот за тях – 25,2%, разяснява в " Тази заран " социологът Боряна Димитрова.

Втора политическа мощ е „ “ с 16,5% поддръжка. Според изследването на „ Алфа рисърч “ трети са с 13,1% поддръжка, следвани компактно от „ “ с 11%. става пета политическа мощ с 10,2% поддръжка, а след тях е „ “ с 8,4%.

На ръба да влязат в Народното събрание са „ “ и „ “ – надлежно с 4,4% и 4% поддръжка.

Очаква се изборната интензивност да е към 45%. Социолозите обаче чакат даже да е по-ниска. От тях 75% са решили за кого да гласоподават. 25% споделят, че сигурно ще гласоподават, само че се двоумят сред две партии.



По думите на Боряна Димитрова акцията не е довела до повишаване на желанието на гласоподаване, нито пък до одобряване на безапелационен избор на българите.



„ Налице е висока подвижност измежду българските гласоподаватели, отчаяние от към този момент направени избори и ниско доверие към политическите представители, което дава опция за разбъркване в една условна ранглиста на електоралните желания “, разясни социологът.

Изследването на „ Алфа рисърч “ е извършено в интервала 25-27 септември измежду 1025 пълнолетни българи от цялата страна. Информацията е събрана по метода на директното стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР