8 март, 2021 година, София. Черни балони се извисяват в

...
8 март, 2021 година, София. Черни балони се извисяват в
Коментари Харесай

Могат ли протести и демонстрации да решат проблема с домашното насилие?

8 март, 2021 година, София. Черни балони се извисяват в небето над столицата в памет на дамите, изгубили живота си в резултат на принуждение от страна на колегата си през миналата година.

8 март, 2021 година, Мексико Сити. Хиляди дами стачкуват по улиците на града против насилието, учредено на сексуален симптом. Стига се до конфликти със силите на реда, има и ранени.

12 март 2021 година, Лондон. Намерено е тялото на 33-годишната, която е отвлечена и убита от полицейски чиновник. Голяма навалица от опечалени се събира на неподготвено бдение на мястото, където Сара е забелязана за последно. Четири.

Ирина Андонова е една от многото дами, жертви на домашно принуждение в България. Според нея зачестилите демонстрации, които се случват все по-често на разнообразни точки по света, не могат да окажат въздействие върху персоналната битка на една жена. " Липсва връзка сред дейностите, които разпространяват тематиката, по този начин да ги назовем, тези балони в небето или други неща… Липсва. Значи там някъде се случва насилието и то не е там, където излизат балоните ", счита тя.

Снимка: pexels.com

" Ако усети човек, че се лишават негови изконни права, би трябвало да работи по този начин, че да отбрани преди всичко себе си, тъй като е значимо да резервира адекватност до края на процеса. След това да отбрани децата, тъй като те страдат най-вече, само че те са на второ място. Това е като в самолета – в случай че би трябвало да окажеш помощ на някого, стартираш първо от себе си, с цел да можеш да си съответен до края и да окажеш помощ и на останалите.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) честотата на насилието над дами в България е по-висока от междинната за Европейския съюз. За страдание wне води публична статистика за случаи на домашно принуждение.

Според Надежда Дерменджиева, изпълнителен шеф на " " митингите са ефикасен метод за битка с казуса.

" Аз съм изрично „ за “ сходни събития. „ Български фонд за дамите “ в действителност започва шествие за правата на дамите през 2017 година на 8 март. Има две основни дати за сходни събития – 8 март и 25 ноември, който е интернационалният ден за битка с насилието над дами. Това, което мога да кажа като уредник, е че идват от ден на ден хора, т.е. от една страна да вземем за пример 8 март е разпознат като ден за политически диалог и политически действия ".

Видеото с персоналната история на Ирина Андонова, както и мнението на Надежда Дерменджиева може да гледате и чуете в Ladyzone.bg:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР